Днес се открива традиционния международен панаир на висшето образование в Никозия

Панаирът на образованието, организиран от Министерството на образованието и културата на Република Кипър е едно от най-важните събития на годината.

В три последователни дни, от 17 до 19 февруари се очаква около 10 000 ученици да посетят с родителите форума за съвет със специалисти от сектора на висшето образование.
Представители на университети от почти всички европейски страни, вкл. и Русия вече са подредили своите щандове в панаирното градче.

За втора поредна година България е представена само от НСА. В момента тук са Мая Жилиева и доц.д-р Иван Мазнев, декан на факултета по кинезетерапия. Ще запознават бъдещите студенти с възможностите, условията за обучение, мобилност, настаняване, финансова подкрепа и други.

Интересът на кипърските ученици за образование в чужбина не стихва. В днешния първи ден още с отварянето на панаира, стотици кандидат студенти посетиха щандове на различни страни.

Официалното откриване ще бъде в 16:30 часа.

Ако вашето дете проявява интерес за обучение в НСА (Национална спортна академия), телефонът на г-жа Мая Жилиева е 99 198 856. Може да се свържете с нея или направо да посетите българския щанд в панаирната палата.

2

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*