Днес започна процесът срещу серийния убиец Никос Метаксас

Процесът срещу самопризналия се сериен убиец на пет жени и две момичета започна в понеделник 24/06/2019 в наказателния съд в Никозия

Никос Метаксас, на 35 г., се яви пред окръжния съд в Никозия около 10.30 ч. при мерки за строга сигурност и отново непредставен от адвокат.

Според докладите, той е признал 12 от обвиненията, заведени от прокуратурата. Това са седем умишлени убийства и пет отвличания, като на първото дело бяха изчетени фактите за всеки отделен случай.

Метаксас е изправен пред седем доживотни присъди, по една на жертва. Пет изчезнали жени и две момичета, дъщери на две от жертвите му, бяха убити между септември 2016 г. и лятото на 2018 година.

Разследването отне на властите почти два месеца, до откриването на всички жертви.

Това е първият случай на сериен убиец, записан в Кипър.

Той също е обвинен в намеса в процеса на разследването, в опит да унищожи доказателства и в изнасилване, макар че той отрече последното.

Продължителността на процеса ще зависи от Метаксас. Ако остане последователен с признанието си за седемте убийства и се признае за виновен по отношение на обвиненията, се очаква процесът да се приключи бързо.

След като е изтърпял 56 дни под полицейско задържане, Метаксас бе прехвърлен в петък в централния затвори до началото на съдебния процес днес, понеделник.

Източник: Cyprus Mail

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*