Димитър Божилов е новият ръководител на Службата по труда и социалните въпроси

От месец август тази година има назначен нов ръководител на Службата по труда и социалните въпроси към посолството на Република България в Република Кипър и Гърция, който пое поста от познатата на всички ни Екатерина Димитрова.

Димитър Божилов е служител на МТСП от повече от 10 години. Служител с опит и практически познания в много различни области на социалната политика. Работил е по интеграционни политики на етнически общности, в сферата на демографската политика, на застаряването, на семейното подпомагане и в други области на социалната политика. Участвал е и в много работни формати с международни организации като представител на МТСП в Съвета на Европа, в ООН, в Европейската комисия. Бил е член на експертната комисия по демографските въпроси към ЕК, национална фокусна точка по въпросите на застаряването към ООН. Завършил е социални науки в Университета в Букурещ, има специализации в Карловия университет в Прага, в университета в Лиеж, Белгия. Говори френски, английски, гръцки и румънски езици.

Въпреки, че през изминалата седмица той за първи път беше в Кипър, г-н Божилов е вече запознат с проблемите на нашите сънародници на острова. Споделя, че от назначаването му през август до сега, почти една трета от обажданията, които получава са от българи живеещи на острова, на които е съдействал при разрешаването на различни въпроси.

Всеки, който желае да се свърже с г-н Димитър Божилов за помощ или консултация, може да го направи на телефон 00302106744680

Повече подробности за работата на службата по труда и социалните въпроси и  полезни съвети ще прочетете в следващият брой на списанието. Ще ви информираме своевременно за графика на посещенията на г-н Божилов в Кипър, както и кога и къде ще имате възможност лично да се срещнете с него.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*