Детските добавки в Кипър за 2015

Съобщение на Министерството на труда, социалните грижи и социалното осигуряване

Министерството на труда, социалните грижи и социалното осигуряване  информира семействата с едно или две деца и самотни родители, които са заинтересовани да кандидатстват за отпускане на детски надбавки за 2015 г., въз основа на Закона за детски надбавки, че тази година изплащането на еднократния годишния бонус ще започне от октомври, а не през декември, както е случаят в предишни години, при условие че заявлението е подадено възможно най-скоро за разглеждане от службите за социални помощи.

Семейства с едно или две деца са поканени да подадат заявленията си веднага, за да може от октомври да се позволи плащането на годишните надбавки за дете/деца.

Исканията за отпускане на детски надбавки се разглеждат в ред, по датата на подаване.

По повод на настоящото съобщение, следва да се припомни, че много семейства с три деца и многодетните семейства, които все още не са подали заявление за отпускане на детски надбавки за 2015 г., продължават да имат възможност да подадат заявленията си и ще бъдат разгледани с предимство. Формулярът за кандидатстване за детски надбавки могат да бъдат получени в офисите на социалните служби, Центровете за обслужване на гражданите и на сайта на Министерството на труда, подпомагането и социалното осигуряване: http://www.mlsi.gov.cy

26/08/2015

БР

От 2015 г. се казва, че ще се обединят всички обезщетения, за които семейството има право да кандидатства и са обвързани с посещаемостта на децата в училище. Което означава, че започвайки училище, вие веднага трябва да вземете необходимото удостоверение от училището на детето си и да подадете заявлението в съответните служби. Ако детето не ходи на училище, добавките се намаляват.

Промените целят да се ограничи бюрокрацията и да се намали текучеството в училищата. По тази причина Социалното министерство си сътрудничи с Министерството на образованието.

След броени дни децата тръгват на училище и следва да имате предвид тазгодишните промени.

6 коментара

  1. ,какви документи са нужни и каде се подават тези заявления….

  2. Здравейте,трябва ли да съм живяла 3 години в Кипър,за да получавам детски надбавки?
    Благодаря предварително за отговора. Чела съм материал по въпроса,но е от миналата година,а при опит да подам документи не ми ги приеха,защото съм нямала 3 години престой в Кипър.

    • Да, това е промяната в закона. Трябва да си вземете и д-ти от България, удостоверяващи, че не получавате там детски надбавки.

  3. Привет! Бих искала да попитам, има ли семейства с едно дете, които да са получили детските. Вече е 30.12.2015 и ние не сме получили нито цент. Какво се случва? Винаги до Коледа сме ги получавали!

  4. Има ли хора които не са ги получили дори и в новата 2016г , вече е 6 февруари

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*