Десет тона тютюн иззети от склад в Арадипу, Ларнака, шест арестувани

Властите арестуваха шестима мъже в понеделник във връзка с незаконен тютюн, включваща 10 тона на стойност 2 милиона евро в неплатени данъци.

Смята се, че това е най-голямото количество задържано някога в Кипър. Тютюнът е бил поставен в склад в Арадипу – Ларнака.

тютюнВ съвместна операция между митническите служба и полицията те нахлуват в склада около 12.30 след полунощ и арестуват 35 годишен кипърец . Той отказва да сътрудничи на властите и полицията все още не знаят кой е собственик на склада. Говорителят на Митническите служби Христос Христу заяви: „Бяха арестувани още петима души от африкански произход и са налице сериозни доказателства, че те пребивават незаконно в Кипър.” Шестимата арестувани ще се явят пред съда днес.
Сухият тютюнът беше разпръснат по пода на почти целия склад заедно с пакети цигари от марка, която не може да се намери в Кипър. Според Христу, тютюнът идва от Бангладеш без платено мито. Оборудване за ръчно свиване на тютюн също бе намерено в склада.
През април тази година близо 10 милиона къса цигари са били конфискувани от митническите служби в контейнер, внесени от Сингапур. Цигарите са открити от лимасолските пристанищни служители по време на рутинна проверка. Пратката е трябвало да съдържа изкуствена трева. Вместо нея служителите са намерили 1025 кашона, съдържащи 9,6 милиона къса цигари в кутии.

Данъкът върху цигарите се оценява от органите на 1,68 милиона евро.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*