Десети международен фестивал на средиземноморските народи с българско участие, Ларнака 2015

На 12 септември в Ларнака започна Десетия фестивал на средиземноморските народи, в който участват ансамбли от Кипър, България, Литва, Латвия, Румъния, Словакия, Словения, Украйна, Египет, Георгия и арменците в Кипър.

Снощи с парад и много танци бе дадено началото на фестивала, на който присъстваха посланици на страните участнички, хиляди туристи и гости на града.

Г-жа Реа Йоаниду, която за десета поредна година организира този фестивал поздрави хилядите гости и благодари на спонсорите и доброволците, които подкрепят всяка година това невероятно събитие.

Прави впечатление, че летвата всяка година се качва все по-нагоре и снощи ансамблите представиха невероятен спектакъл от ритми, танци, песни и костюми. Красота, вековни традиции, култура, поднесени с много настроение, усмивки, професионализъм и послание за мир и разбирателство по света.

В неделя, 13 септември от 20:30ч. ще танцуват ансамблите на Кипър, Словения, Латвия, Украйна, Египет, Словакия и Румъния.

В понеделник, 14-ти септември отново от 20:30ч.  ще танцува и ТА „Българи“ с художествен ръководител Радослав Георгиев с участието на групите от Ларнака и Никозия. Пожелаваме успех на нашите танцьори, които години наред ни радват с красотата на българските танци, традиции и носии.

Каним всички сънародници от района да посетят невероятното събитие и да подкрепим нашите танцьори с бурните си овации.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*