Десети международен фестивал на средиземноморските народи с българско участие, Ларнака 2015

Три дни Ларнака живя с ритмите на Фестивала. Десет ансамбъла от различни страни представиха фолклора, костюмите, музиката и песните на своите народи. Разбира се, че не мина без българско участие.

За поредна година ТА „Българи“ взе участие с нашите прочути ръченици, право хоро и копаница и бе аплодирана от нашите сънародници, домакини и гости на събитието. И отново за пореден път ни накараха да се почувстваме горди с богатството и красотата на българския фолклор. Благодарим и на солистките Виктория Елефтериаду и Ваня Василева.

Тази вечер е последна. В полунощ всички изпълнители ще си направят последна среща и луд купон, до следващата година.

Благодарност към организаторите, община Ларнака, доброволците и г-жа Реа Йоаниди, която вече десет поредни години ни подарява нова невероятно събитие.

До нови срещи! В това ненормално време, време на граждански войни на сто-двеста мили от нас, преселение на цели народи, красотата, песента и танца си дадоха среща в нашия град с послание и надежда за мир, любов, единство, приятелство и добросъседство.

2 коментара

  1. Благодарим огромно за Вашата помощ и красивите снимки!

  2. За нас е чест и удоволствие да сме до вас в такива красиви моменти! Продължавайте да ни радвате и заразявате с патриотизъм и любов към всичко българско!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*