Двете акушерки, изродили бебето в Лимасол, отиват на съд през октомври

Двете британки, изродили бебето в Лимасол, за което писахме миналата седмица, ще бъдат изправени пред съда през октомври. Обвинението е, че са поставили в риск майката и детето при раждане в домашни условия.

bebe2Бебето, момиченце, родено в Параклися, Лимасол веднага бе откарано и лекувано в болницата Макариос в Никозия, прието в тежко състояние и респираторни проблеми в реанимация.

Полицията съобщи, че 36 годишната майка, чехкиня по националност е пренебрегнала съветите на лекарите от държавната и частна болница и искала да роди в домашна среда по естествен път, защото вече била родила едното си дете с цезарово сечение.

Двете жени, акуширали раждането са на възраст 52 и 58 години, британки. Те ще останат в ареста до процеса срещу тях на 23 октомври. Те отричат да са взели пари от семейството и че са поставили детето в риск от усложнения, освен това изпълнявали професията си без необходимите лицензи, които са задължителни за Кипър. Никога не са били вписвани в регистъра на акушерките в страната.

Полицията съобщи, че е била направена уговорка за изродят бебето за 1300 евро, като получили половината като предплата, а другата след раждането на бебето. Виждайки, че бебето има дихателни проблеми, те настояват бащата да повика линейка, а те са се опитали да прикрият следите от раждането в дома.

Говорителят на полицията в Лимасол, Йоанис Сотириадис призова обществеността да се довери на лекарите, добавяйки, че естественото раждане у дома не е забранено, стига да са налице всички условия, включително и лицензирана акушерка.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*