Дарения помагат на баща длъжник да излезе от затвора в Никозия

Поръчител е вкаран в затвора за неизплатен дълг на сестра му, но анонимни дарения позволиха плащането на гаранцията от  € 3,000

Image_4543049_12633-годишен мъж, баща на четири деца бе арестуван в четвъртък, докато съпругата му в напреднала бременност очаква всеки момент да роди петото им дете. Мъжът е вкаран в затвора заради това, че поръчителствал за кредит на сестра си в размер на € 9500, който остава необслужен.

След освобождаването му от централния затвор в Никозия в понеделник, мъжът се събира отново със семейството си и новото попълнение в семейството – петото им дете, което съпругата му ражда в болницата Фамагуста в неделя.

Йоргос Пилиотис от община Сотира заяви вчера, че жителите на селото са събрали € 1,500 и още две дарения от € 1000 и € 500 от анонимни дарители са позволили плащането на гаранцията.

Друг жител на Паралимни дари € 1000 за покриване на основните нужди на семейството.

Министърът на труда Зета Емилианиду заяви, че  социалните работници ще посетят семейството,  за да обсъдят нуждите им и как да им се помогне. “За съжаление проблемът остава. Той е вън за момента, но в един момент ще трябва да започне да изплаща останалата част от парите по кредита. И той не е единственият, в тази ситуация, има много хора в страната, които имат същия проблем “, каза Пилиотис.

Почти всеки ден в затвора попадат хора за неизплатени дългове към банките и ако не могат да платят гаранцията, остават до изтичане на присъдата.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*