Гришо се бори като лъв, но падна от световния №1

Нашият най-добър тенисист Григор Димитров пропусна немалко шансове срещу световния номер 1 в тениса Новак Джокович и отпадна след 0:2 сета /2:6, 4:6/ на четвъртфинала на турнира в Пекин.

За сметка на това, Ноле бе много точен в решителните моменти от мача, показа психическа стабилност и класа, които го доведоха до успеха.

Въпреки загубата си, Григор на моменти показа, че има сили да се противопостави на своя голям съперник. Той се бори като лъв, особено във втория сет, но в крайна сметка преклони глава пред много класния си опонент.

Първият сет завърши в полза на Джокович – 6:2. Играта бе оспорвана, но сърбинът изпозва своите възможности, а Григор ги пропусна.

Първият шанс за пробив в първия сет бе за Григор Димитров. Той можеше да направи 2:1 в своя полза, но пропусна 5 възможности за брейкбол и сърбинът се отърва. Впоследствие Джокович на свой ред се изправи пред пробив, но за разлика от Григор, успя да го направи и да поведе с 3:1 а впоследствие и с 4:1.

Гришо продължи да търси обрат, но макар и трудно, Джокович успя да доведе нещата до 5:2 в първия сет, а накрая направи втори пробив за 6:2 в своя полза.

След спокойното начало на втория сет Джокович отново пръв успя да пробие сервиса на Григор и пак за 3:1 в своя полза. Нашият тенисист и сръбската звезда направиха много дълго разиграване в края на гейма, но то бе спечелено от Ноле.

Веднага след това, обаче, Григор успа да върне пробива и да сведе изоставането си до 2:3. Още в следващия гейм Джокович направи нов пробив за 4:2 в своя полза. Гришо не загуби вяра в силите си, игра прекрасно и на своя ред проби световния номер 1, довеждайки резултата до 4:5.

Гришо обаче пак загуби подаването си, сета с 4:6, а с това и мача с 0:2.

Това бе шести сблъсък между Димитров и Джокович, а засега предимството е на страната на сърбина с 5-1 победи. Двамата са много добри приятели и колеги, но това не направи двубоя помежду им по-малко оспорван.

Успехът за Григор дойде през изминалия сезон, когато той отстрани Новак със 7-6(6) 6-7(8) 6-3 на Мастърса в Мадрид, като това е и единствената му победа до момента срещу действащ №1 в ранглистата.

През следващата седмица Григор Димитров ще играе на турнира в Шанхай.

Източник: Gong.bg

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*