Големи планове за нов кипърски авиопревозвач

Компания, която има представителство в Кипър, е подала официална молба до Кипърската гражданска авиация (CCA), да получи сертификат за летателна годност и да стане на острова първият “неофициален национален превозвач” след разпадането на Cyprus Airways.

Според съобщения във “Филелефтерос” във вторник, “Cobalt Air” вече е регистрирана в Кипър като кипърска компания и планира полети до и от Европа в опит да се превърне в “неофициален” въздушен превозвач след фалита на Cyprus Airways. Компанията, която планира да насърчи Кипър чрез давайки на някои от въздухоплавателните средства във флота си имена като “Visit Cyprus” работи в тясно сътрудничество със съответните органи на острова, включително Министерството на комуникациите и благоустройството, се казва в съобщението.

Само един кипърски гражданин е в борда на новото дружество, което има за цел да пусне флотилия от седем до десет въздухоплавателни средства в експлоатация от началото на следващата година.

Компанията вече е заявила, че не се интересува от придобиването на някои от активите на несъществуващата Cyprus Airways,  нито се интересува от възкресяване на името на авиокомпанията или нейната емблема.

Според същите източници човекът, който оглавява проекта е австралийският гражданин Питър Кели, който е основател на консултантска група Airlogical и се смята в авиационните среди за изключително опитен мениджър вобластта на  авиацията и въздухоплаването. Доскоро той е бил ръководител на високо ниво в Qantas Airways Ltd в централата на компанията в Сидни.

Вторият човек в Cobalt Air е Андрю Патисън, който в миналото е заемал топ позиции в Cathay Pacific Airways, British Airways и Virgin Atlantic Airways.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*