Главния прокурор на Кипър обжалва решението на съда в Пафос

Помните ли случая с убитата от ротвайлери българка Петрана Милчова през февруари 2018?

Жената, която бе намерена в картофено поле и почина от хеморагичен шок, причинен от многократни наранявания.

Случаен минувач я забелязва да лежи на полето и веднага се обажда на Бърза помощ, за да изпратят линейка. По това време Петрана е била още жива, но се оплаквала от силни болки. Докато я транспортират до болницата в Пафос, жената почива, а лекарите регистрират часа на смъртта.

Първоначално се казваше, че е ранена от селскостопанска техника, но след пет експертизи, установиха, че е била жестоко наранена от кучета в близкия селскостопански имот и това е причината за смъртта ѝ.

**

Днес излезе съобщение, че генералният прокурор Костас Клеридес обжалва решението на наказателния съд в Пафос, който оправда собственика на ротвайлери за  смъртта на жена, за която се смята, че е била подложена на атака от неговите кучета.

Според всекидневника Politis, Клеридес обжалва решението, основавайки своите аргументи на начина, по който са оценени обстоятелствените доказателства, представени в съда и свидетелските показания.

Мариос Панайоту, собственикът на кучетата, за които се смята, че са убили Петрана Милчова Николова на 22 февруари 2018 г., бе бил освободен от отговорност и глобен с 1000 евро за това, че няма лиценз за своите домашни любимци.

Панайоту беше оправдан за убийството на Николова, след като съдът постанови, че няма задоволителни показания, че точно неговите ротвайлери са причинили смъртта на жената или че не е знаел, че кучетата му са опасни.

Искрено се надяваме виновните за смъртта на 46 годишната Петрана Милчова да бъдат осъдени справедливо.

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*