Гимназия Evriviadio в Ларнака стартира новата учебна година с протест

Първият учебен ден за гимназия Evriviadio в Ларнака премина с протест. Родителите отказаха да позволят на децата си да споделят помещения с ученици, които не са успели да завършат.

За първи път тази година училището ще бъде използвано по програма на министерство на образованието, да обучава ученици, които не са завършили, но се връщат в класната стая няколко дни в седмицата и следват отделен учебен план в опит да получат диплома за завършено средно образование.

От министерството на образованието казаха, че „те ще бъдат в отделна класна стая, отделно крило на училището, ще следват друга образователна програма“.

От родителския комитет отхвърлиха нападките, че реакцията на родителите е на расистка основа, защото само три от учениците са чужденци. „Тези ученици са на възраст между 14 и 17 години, а децата от гимназията са 12-14 годишни. Те са по различни, може да са буйни, или да са от кръшкачите, те нямат страх от учителите, по – различни са“. Родителите не искат да заклеймяват тези ученици и не са против опитите им да вземат диплома, но министерството на образованието може да намери друго решение. В Лимасол тези ученици се обучават в отделна сграда.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*