Германия е готова да помогне за разрешаване на кипърския въпрос

Германия е готова да направи всичко възможно, за да подпомогне при процеса за уреждане на кипърския проблем, каза германския външен министър Франк-Валтер Щайнмайер в изявление преди своето официално посещение на острова във вторник.

Щайнмайер сподели, че по време на посещението си той би искал да разбере повече за продължаващите преговори и че Германия иска да направи всичко възможно, за да подпомогне процеса.

 „Германия и Кипър споделят една съдба и опита от едно дълго разделение. Германия има щастието да се наслади на дара на помирението и обединението и се надяваме, че нашите приятели в Кипър ще могат да направят същото. A решението на конфликта в Кипър също ще изпрати сигнал на целия регион и отвъд границите на страната. Ето защо Германия и ЕС наблюдават процеса с такъв голям интерес „ подчерта той.

„Имам впечатлението, че и двете страни сериозно и отговорно подхождат към проблема и имат желание да постигнат разбирателство. Това ни дава основания за надежда”.
„Бих искал да узная повече подробности за продължаващите преговори по време на моето посещение” заключи Франк-Валтер Щайнмайер.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*