Галина Дурмушлийска: Магията на българската песен и танц са обединител на сънародниците ни по света

 

„Пръснати сме по цял свят, но носим в сърцата си до гроб родина и дом, корени и традиции, красотата и вечността на българските песни и танци”, заяви Галина Дурмушлийска, стъпвайки на кипърска земя.

Галина ДурмушлийскаИзвестната добруджанска певица Галина Дурмушлийска вече е в Кипър за участие в Благотворителния концерт на 5/12/2015 година в „ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΑΣΗΣ” в Ларнака.

Г-жа Дурмушлийска е за първи път в Кипър. „Мисля си, че съм си в България, на всяка крачка чувам българска реч”, каза с усмивка тя.

Само за един час в офиса на „Българският Вестник” се родиха няколко идеи за работа с децата от българските училища на острова и още в неделя ще се проведе първият урок в Българското училище „Д-р П.Берон” в Ларнака с малките танцьори – нова хореография на „Изгряла е месечинка”, която ще видим до края на годината.

Пълната с енергия Галина набързо обмени идеи с хореографа на Ансамбъл „Българи” Радослав Георгиев и вече имам усещането, че в бъдеще ни чакат много приятни изненади.

А песента „Лале ли си, зюмбюл ли си” спря минаващите край офиса, заслушани в прекрасната мелодия. Попяхме, поплакахме за родната Добруджа и за близките ни, които си отидоха от този свят, посмяхме се…

Добруджанци в Кипър

Един специален ден, в малкия ни офис нахлуха спомени за родната, равна като тепсия Добруджа, люшнала се от вятъра пшеница, натежали слънчогледи и магията на залезите…

 „Пяла съм благотворително за много каузи по света, но за спасяване на печатно издание, за първи път. Българският вестник е като душата на общността в чужбина. Сигурна съм, че хората го осъзнават. Приветствам инициативата на колегите в Кипър и се присъединявам към тях с огромно удоволствие. Дори не съм сигурна, че някъде е правено подобно нещо.

Зная, че в събота ще бъде специална вечер и я чакам с радост.

Българи в Кипър, нека в събота си дадем среща в името на една чисто българска кауза в Кипър. Ще ви чакаме!”

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*