В събота започват да правят безплатни тестове в Пафос

Безплатни тестове за коронавирус ще започнат в Пафос в събота, според съобщение на община Пафос и министерството на здравеопазването.

„Хиляда РНК тестове за откриване на евентуални огнища на коронавирус в Пафос ще започнат утре на 4 април, от 8 до 16 ч. в бившата сграда на общината и ще продължат в неделя, понеделник и вероятно във вторник“, се казва в съобщението.

1000 човека бяха избрани на случаен принцип от министерството на здравеопазването въз основа на демографски критерии, определени от научния и епидемиологичен екип на министерството, за да осигурят статистическа извадка. Пробата ще бъде взета от одобрената частна компания NIPD Genetics.

Избраните ще бъдат информирани по телефона за конкретния ден и час.

Те трябва да носят своите лични карти и имейл адреси. Ако нямат имейл адрес, трябва да имат имейла на роднина.

Избраните ще бъдат разпределени в групи, пристигащи на всеки два часа и трябва да стоят в своите автомобили, докато процесът не приключи, за да се избегне пренаселеността. Трябва да имат защитни маски за лице, а ако нямат, ще им бъдат осигурени от община Пафос на място.

След като от министерството бяха информирани, че в момента няма налични запаси за тестване на антитела, ще се извърши само РНК тестване, което е най-важното и необходимо за откриване на активни случаи. Скринингът за антитела ще бъде извършен по-късно.

Междувременно ще бъдат проведени тестове на Covid-19 и на ключови работници в Хлоракас, за да се установи дали има огнище на вируса на места, достъпни за обществеността.

Проби ще бъдат взети от служителите на магазини в Хлоракас, които работят нормално, като супермаркети, пекарни, магазини за плодове, павилиони и банки.

След решението си община Хлоракас ще проведе в сътрудничество с одобрена лаборатория 50 скринингови теста Covid-19.

Общината ще помогне за финансирането на 1000 теста, които ще бъдат извършени в Пафос през следващите дни“.

 

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*