Върховният представител на ЕС по въпросите за външната политика и политиката на сигурността  на посещение в Кипър

Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и политиката на сигурността и заместник-председател на Европейската комисия Федерика Могерини е на работно посещение в Кипър днес, в рамките на контактите си с всички страни-членки на ЕС, се казва в официално съобщение за пресата.

Могерини ще има лична среща в Министерството на външните работи с министъра на външните работи Йоанис Касулидис, която ще бъде последвана от продължителни преговори, изявления пред пресата и работен обяд, съобщиха за медиите.

Дневният ред на заседанието включва развитието на кипърския въпрос, развитието на южното съседство, отношенията между ЕС и Русия и енергийната дипломация.

В съобщение за пресата се отбележи, че Касулидис ще постави особен акцент върху развитието на събитията в Сирия, Египет и Либия, както и кипърската ангажираност в региона.

Шефът на външната политика на ЕС ще се срещне и с президента на републиката, председателя на Парламента и парламентарните комисии по външна политика и по европейските въпроси и отбраната.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*