Върви народе възродени…

Скъпи учители, ученици, дейци на културата, българи,

Честит Празник!

24 май е най-милият, светъл и свят празник за всички българи. Той поставя своето начало в памет на светите братя Кирил и Методий, завещали на потомците си писменост, която дава мощен тласък в развитието на културата и науката и в укрепването на държавността.

Пламъкът на 24 май вечно ще гори в сърцата ни, ще ни напътства и докосва душата ни, защото е празник, какъвто нямат другите народи по света – празник на писмеността, просветата и културата, празник на духовното извисяване, на стремежа към усъвършенстване.

Новото глобално информационно общество поставя на изпитание редица поведенчески стереотипи и модели на отношения. За днешното дете училището не е единствен източник на знания. В съвременния свят всички, учители, родители и общество сме призвани и носим отговорността при формирането младите личности.

Последните пет-шест години навсякъде по света се разкриха десетки нови училища с хиляди български деца. За учебната 2016/2017 година българските училища по света са 292 на брой. 232 от тях са в Европа, 49 в Северна Америка, 1 в Южна Америка, в Африка са 3, Азия-4, Австралия-3.

Кипър е прецедент в тази статистика. През учебната 2016/2017 в Кипър има 10 български училища и филиал на у-ще „Н.Вапцаров” с бенефициент СБК в Дали.

Екипът на списание „BG ФАКТОР” поздравява всички учители и ученици, културни дейци и хора на изкуството и перото! Пожелаваме им успехи и много нови инициативи!

„Не се гаси туй, що не гасне…”!

Честит празник!

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*