Внимание: Крадци в Лимасол

Полицията предупреждава обществеността за особено внимание към уличните „продавачи”, които обират нищо неподозиращи граждани

В Лимасол зачестиха кражбите от домове, като крадците, преструвайки се на продавачи влизат в домовете на хората и ги обират, отмъквайки пари, бижута и други ценни вещи.

Според полицията, наблюдава се нашествие на гръцки цигани, които уж продават някакви вещи – обувки, парфюми или спално бельо и така влизат в различни къщи. Предпочитат по-стари къщи, предполагащи че там живеят възрастни и самотни хора.

Последният случай е от Ипсонас. Циганин чука на вратата на възрастна жена, казвайки, че продава домашни пантофи. Жената го пуска, но по-късно разбира, че липсва чантата на дъщеря й, в която имало 500 евро. Подава жалба в полицията, но крилатия портфейл едва ли ще бъде открит.

Полицията е загрижена за повтарящите се инциденти по точно този сценарий и препоръчва на гражданите да бъдат особено внимателни и да не пускат у дома хора, които не познават.

Всъщност знае ли се, дали крадците са гръцки или български цигани? Преди минути в офиса ни влезе възрастна жена, проговори на гръцки, чувайки ме да говоря на телефона на български, веднага смени тактиката, премина на български, поиска чаша вода и някое евро, за да нахрани децата си…

И ние призоваваме, не се спирайте на предложенията на улични продавачи, предлагащи ви изгодно часовник или последна марка телефон. Защото освен че няма да купите нищо, може да останете и без портфейл.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*