ВНИМАНИЕ: Годишен отпуск

Полицията предупреждава – висока опасност от кражби с взлом

Полицията призовава обществеността да вземе основни мерки за защита на тяхната собственост, ако ще са на почивка или далеч за дълъг уикенд.

Говорителят Андреас Ангелидис каза, че полицията вече е със засилени патрули във всички градове и ще продължат да го правят до края на ваканционния период.  Също така стартира информационна кампания в социалните медии.

“Хората трябва да осигурят своята собственост и когато едно семейство тръгва с една от двете си коли, те трябва да оставят ключа от другата кола на сигурно място. Преди тръгване да уведомят роднини или съседи за своето отсъствие, които да държат под око имота. Не трябва да дава подробности за отсъствието си в страниците в социалните медии за ваканцията си, дестинации или друга информация. Всеки, който забележи подозрителни действия около съседен имот, следва да уведоми полицията на горещата телефонна линия 1460“, каза Ангелидис.

По отношение на натоварения трафик, той заяви, че полицията вече е увеличила проверките на употреба на алкохол, шофиране без колан, използване на мобилен телефон по време на шофиране и каране на мотоциклет без каска.

Ще има контрол както на магистралите, така и на второстепенните пътни мрежи, допълни той.

“Целта е обществената безопасност. Ние призоваваме всички да бъдат особено внимателни, да се съобразят с нашите указания и съвети, и ще се радваме, ако ваканционния сезон приключва без никакви инциденти “, каза той.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*