Британски журналисти могат да се опитат да проверят сигурността на летищата на острова

Кипър, като популярна туристическа дестинация за британците е много вероятно да бъде обект на журналистически разследвания във връзка със сигурността на летищата, потвърдиха от туристическата организация на Кипър.

Информацията, която са получили от техен клон в Лондон бе предадена на местните власти да бъдат по-бдителни.
Вниманието не е насочено само към Кипър, а към всички популярни дестинации за британските туристи.

Запитани относно източника на информацията, от туристическата организация на Кипър казаха че това е „доверен източник”. Информацията е достигнала до министъра на правосъдието Йонас Николау, който бе помолен да коментира дали британските журналисти наистина ще се опитат да внесат фалшиви огнестрелни оръжия през полицейските проверки в Кипър.
Министъра отговори: „На никой не ще бъде позволено да се постави под въпрос нивото на сигурност, което имаме на летищата или други точки в страната ни”.

По-късно в сряда, Николау се срещна с Глафкос Клеридис, с началника на полицията Захария Христостому и заедно с други държавни служители да обсъдят мерките за сигурност на летищата и пристанищата. Въпреки това той подчерта, че „няма доказателства или информация, че трябва да сме загрижени”. Служителите на реда в момента работят съвместно с европейски и други колеги, сподели Христостому пред репортери.
„Може би всички сте забелязали някои мерки са сигурност, които са предприети. Други обаче не могат да бъдат забелязани и не трябва, в противен случай те няма да бъдат мерки за сигурност. Засиленото присъствие на въоръжени полицаи беше очевидно по улиците на столицата във вторник”.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*