Близо три четвърти от хотелите нямат валиден лиценз

Около 73% от хотелите са работили без лиценз през 2016 г., съобщи одитната служба в специален доклад към Кипърската туристическа организация.

Ситуацията създава рискове за безопасността и здравето както на клиентите, така и на служителите, се казва в доклада.

Там се съобщава, че само шест 5-звездни хотели и дванадесетте 4-звездни хотели имат лиценз за 2016 година. В края на 2016 г. имало 233 хотели и 3570 развлекателни центрове. Поради неспазване на изискванията на съответното законодателство бяха подновени само 63 хотела и 2 822 центъра за отдих, се казва в доклада.

„Разширенията и модификациите, направени от хотели и центрове за отдих без съответните разрешения като градоустройствено разрешение, разрешителни за строеж и др., са причина за невъзобновяване на лицензите им. Но въпреки това те са работили. Като пример, одиторската служба заяви, че от 26-те хотели, които понастоящем имат 5-звезден рейтинг, и 57 от тези с 4-звезден рейтинг, са издадени само шест за 5- звезди и 12 от 4-звезди лицензи за 2016 година. Деветнадесет 5-звездни хотели и 43 от 4-звездните хотели работят от 2009 г. без разрешение, се казва в доклада.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*