Благотворителен коктейл в Ларнака

На видния ден Лазаровден в Стеги Граматон в Ларнака учители и родители от българското у-ще „Д-р П.Берон“ организираха Благотворителен коктейл с цел набиране на средства за поредната инициатива на училището – лятно пътуване до исторически места в родината. Идеята ще се осъществи в началото на юли, със започването на лятната ваканция на децата, давайки възможност за тези, които искат да останат при баба и дядо за ваканцията, да могат да го направят.

Гости на събитието бе посланик Христо Георгиев и съпругата му, Весела Йоану – адвокат, общественици, бизнесмени и сънародници.

В съботната вечер десетки българи, родители, съмишленици се събраха в залата на Стеги. Елеонора Ангелова, преподавател в училището поздрави гостите и им благодари за подкрепата. Запозна ги с инициативата и маршрута на предстоящото пътуване.

Събитието бе подкрепено от учители и деца от българското училище „Н.Й.Вапцаров“ в Никозия. Усмихнати дечица в народни носии от групата „До-Ре-Ми“ с ръководител Таня Виткина изпълниха популярни български народни песни и повдигнаха настроението, възпитаниците на Меги Башова изпяха няколко песни от нашето детство и накараха публиката да приглася. Светломир Димитров със своя саксофон, Меги и Вальо осигуриха музикалната програма. Родителския комитет бе подготвил чуден бюфет и изискани чисто български мезенца, разядки, питки и сладки. Томболата, с осигурени награди от няколко български фирми и частни лица зарадва печелившите.

Прекрасна вечер за още по-прекрасна инициатива. Пожелаваме успех! Това пътуване ще отведе децата ни при нашите корени, история, идентичност. Много от тях са родени  на острова и познават родината ни само от пътуванията през ваканцията до близките и роднините.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*