Битката на Петя Сардалу с рака продължава

Преди месец, в началото на февруари писахме за 47 годишната ни сънародничката Петя Димова Сардалу от Дали и битката й с рака. Обещахме да ви информираме за развитието на случая, очаквайки в най-близко време Петя да тръгне за лечение в Германия.

Десетки българи в Кипър откликнаха на призива за помощ и до момента са изпратени 1008 евро – 580 евро при приятелката й Миглена и 428 евро от дарители в район Паралимни. Благодарим ви!

Битката продължава, трудна и мъчителна, тревожна и с неизвестен край. Последните изследвания, направени в немския онкологичен център в Лимасол показват карцином в IV-ти стадий с множество разсейки в черния дроб, коремната област…, Петя се върти в омагьосан кръг между лекарски комисии в Министерството на здравеопазването, държавния кипърски и немски онкологични центрове, които си я прехвърлят като топка. Да се надяваме, че не са я отписали вече, предвид степента на заболяването…

А Петя все още иска да живее! Напук на лекари, диагнози, безпаричие и трудности!

В петък, 23 март в пощата ни дойде странен имейл от някоя си г-жа Йоанну, която открито ни заплаши с полиция заради поместения материал. Според нея, всичко било лъжа и измама. Отговорих й и поисках телефон за връзка, за да разбера в какво се състоят претенциите й. Не отговори. Белите не свършват дотук. Потрошават колите на Петя и съпруга й пред блока, в който живеят. Някой посред нощ неистово крещи под прозореца й „Умри, за да си отдъхне квартала от теб…”. През сълзи, Петя казва, че синът й дал пари за колата, за да може да ходи по лекари и терапии.

Днес се питам, може ли наред с добротата ви, да има и толкова лошотия и злоба на този свят… Кому е нужно?!? (Надявам се тези, които ми пуснаха имейлите, да прочетат и този материал. И им заявявам, че няма да ме стреснат с полиция!)

Независимо от всички трудности, болки, мъки, Петя все още иска да живее! И ви благодари за подкрепата, морална и материална! Обръща се към вас с думите:

„Уважаеми благодетели!

Бих искала да изразя своята голяма искрена благодарност към всеки от вас, който се отзова и продължава да помага при набирането на необходимите средства в тези трудни времена за операцията, респективно лечението ми в Германия. Все още съм в очакване поради бюрократични уточнения.

Човек е нищо без здраве, най-ценното нещо в нашия живот. Чрез вас осъзнах, че не съм сама, доказахте го чрез сърцата си и това ми даде нови сили за борба с болестта.

Благодарение на вашата подкрепа мили хора, ще изпитам съдбата за втори път. Вярвам и се моля този път да изляза победител!

Ще ви държа в течение как протичат нещата и какви резултати съм постигнала.
Бог да благослови вас и вашите семейства и ви даде най-доброто! ЗДРАВЕ, ДОБРОТА И ЩАСТИЕ!

Нека вашата щедрост се върне при вас стократно!

БЛАГОДАРЯ ВИ МИЛИОНИ ПЪТИ!

С Уважение: Петя Димова Сардалу”

Приятели и сънародници, в навечерието сме на Великден, Възкресение Христово!

Това не е просто празник, на който задължително ходим на църква, боядисваме червени яйца, месим козунаци, печем агнешко… От това ни действие нищо не се случва, можем да го правим всеки ден.

Възкресението е символ на Надеждата! Животът побеждава смъртта, истината – лъжата, правдата – неправдата, любовта – омразата.

Пожелаваме Надежда, по-голяма от проблемите и болката, скъпа Петя, и на вас, уважаеми благодетели!

Откакто Исус Христос възкръсна, няма погребани надежди. Това е божественото уравнение на живота, затова празнуваме Великден. Иначе всичко би било безсмислено…

Възкресение означава Надежда! Тайната на Възкресението се състои в сигурността, че накрая побеждава любовта, а не омразата, истината, а не лъжата, животът, а не смъртта.

Скъпа Петя, пожелаваме ти Кураж, Инат и Живот!

Живей и се радвай на децата и семейството си! Ние сме до теб!

За информация поместваме резултатите от последните изследвания на Петя от март 2018. С ваша помощ бе платен PET Skana в немския онкологичен център в размер на 580 евро, прегледите и изследванията в Американската клиника в Никозия.

Благодарим ви!

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*