Безплатни мероприятия  за Международния ден на музеите в Кипър

Много безплатни мероприятия ще се проведат по случай Международния ден на музеите на 18 май, съобщиха от Кипърският национален комитет на музеите. „Целта на Международния ден на музея е да се повиши информираността, че музеите са важно средство за културен обмен, обогатяване на културата и знанията, за сътрудничество и мир между народите”, се съобщава в съобщението.

През 2015 г. повече от 35,000 музея от 145 страни се включиха в честванията.
В Кипър, тази година програмата е под надслов „ Музеи и културни ландшафти и ще включва събития, организирани от 25 музея между 10 и 28 май.
В програмата са включени лекции, музейни обиколки, прожекции на филми, изложби, семинари и конференции.

Сред събитията са безплатна екскурзия в Музея на Виното в Лимасол на 18 май, както и възможност за среща с традиционни занаятчии и тяхното изкуство в Етнографския музей в Героскипу на 20 май, където също ще се сервират и традиционни деликатеси.

За децата, галерия „Левентис” в Никозия организира образователен купон с преспиване на 13 май, наречена „Една нощ в музея” с фотография, рисуване и игри. На 14 май, Музеят на Кипър ще открие своята постоянна образователна програма, наречена „Посещение на Музея на Кипър с моето семейство”, която ще предлага тематични пътувания с комплекти за изследване, като например, „Откриването на митични същества” и „Откриването на богинята Афродита”.

Пълната програма на събитията може да се намери тук: http://www.pio.gov.cy/moi/pio/pio.nsf/all/AD6B3DB0E7444E30C2257FA20041A9E7?opendocument

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*