Анастасиадис “схвана посланието” на пиесата в Лимасол

Президентът Никос Анастасиадис каза, че двете страни на острова трябва да приемат грешките и да вървят напред след поредната среща с лидера на кипърските турци Мустафа Акънджъ в понеделник вечер.

Двамата лидери присъстваха на пиесата на кипърски турски театър “Кипър: Натъжен по гръцки, ранен по турски” в театър Риалто в Лимасол, което е още един забележителен ход за отношенията на острова, които се затоплиха значително през последния месец.

“Посланието, което получих от пиесата е много силно”, каза президентът Анастасиадис след представлението пред репортери. “Става въпрос за приемане на нашите грешки и от двете страни. Ние трябва да работим усилено, за да донесем мир на нашата родина. Това е задължение на двама ни, на мен и на г-н Акънджъ. ”

“Ние трябва да работим усилено с нашия скъп приятел Мустафа, за да донесем мир, да се даде шанс на новите поколения да живеят в мир и с по-добри перспективи.”

На въпрос дали би посетил окупираната част, за да гледа театър, президентът Анастасиадис отговори: “Да, това е в моите планове. Северната част е част от нашата родина, моята родина и южната част е част от родината Мустафа и всеки кипърец и затова смятам да отида [на север].”

От своя страна Акънджъ добави: “Ние не трябва да губим надежда. Ние трябва да работим усилено, за да се разберем помежду си и да се създаде по-добро бъдеще за всички нас. ”

Акънджъ, който по-късно отиде на вечеря заедно с Анастасиадис която бе организирана от кмета на Лимасол  Андреас Христу, потвърди, че ще се върне в Лимасол.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*