Анастасиадис разговаря с Ципрас за кризата

Президентът Анастасиадис е имал телефонен разговор с гръцкия премиер Алексис Ципрас, като част от инициативата си за Гърция, чиято спасителна програма изтича в полунощ във вторник, каза говорителят на правителството Никос Христодулидис вчера.

“Президентът Анастасиадис е имал телефонен разговор с Ципрас късно снощи (понеделник) за ситуацията в Гърция”, написа  Христодулидис в своя Twitter акаунт.

По-късно Анастасиадис се очаква да проведе телефонни разговори с председателите на институциите на ЕС и ръководителите на държавните и правителствените ръководители на страните-членки на ЕС за Гърция.

Ципрас призова за референдум за 5 юли, в който да пита гръцкия народ да каже дали е съгласен с най-новите предложения от международните кредитори на Гърция за условията им, предвидени за разширяване на настоящата програма.

Настоящото финансово споразумение с Гърция изтече във вторник, както и всички договори, свързани с текущата гръцката програма.

“Органите на еврозоната са готови да направят каквото е необходимо, за да се гарантира финансовата стабилност,” се казва в изявлението на Еврогрупата.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*