Предстои акция за почистване на язовир Герамасогия

 

Видеоклиповете и снимките на мръсния язовир Germasoyia, публикувани в социалните медии миналия месец, подтикнаха асоциацията на рибарите да популяризират своята годишна кампания за почистване, която ще се проведе на 21 януари.

Снимките, публикувани на 28 декември, показаха чанти, пълни с боклук, стъклени бутилки, консервни кутии и дори стол, лежащ на дъното на резервоара.

Но организаторите на събитието, Асоциацията за риболов в сладководните води в Кипър, поясниха, че социалните медийни постове просто подчертават отдавнашен проблем.

Членовете на асоциацията почистват всяка година язовира със собствени средства и от спонсорство. Последните години опитват да включат в кампанията семейства и млади хора, опитвайки се да научат хората на отговорност към чистота на природата и водоизточниците на острова.

Според тях, кампанията им набира популярност, учейки настояще и бъдещи рибари да обичат и уважават спорта, като същевременно защитават околната среда в районите на язовирите и водоизточниците.

Сдружението за риболов в сладководни води в Кипър призовава хората да вземат участие в кампанията за почистване, допълвайки, че това е водата която пием и с която напояваме зеленчуците и плодните градини.

Преди година, български риболовци в интервю за списание БГ Фактор призоваха сънародниците ни рибари да пазят чисти водите и околната среда около язовирите. Предполагаме, че и те ще се включат в акцията.

Кампанията ще започне в 9.30 часа в неделя, 21 януари. Повече подробности можете да намерите на адрес: https://www.facebook.com/cyprusfaa/ .

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*