Кипър: Ако искаш, дари радост за Коледа

Стефани Иванова: „Ще продължа да давам това, което притежавам!“

Преди няколко дни ненатрапчиви постове за дарителска кампания в Кипър привлече вниманието ми. Десетки дами заявяваха желание да се включат. Започнах да чета коментарите им в групата „БГ мами и мадами в Кипър“ и останах приятно изненадана от готовността им да зарадват поне едно непознато дете в България. И „виновницата“ за тази кампания бе Стефани Иванова от Ларнака.

Реших да се срещна с тази приветлива и скромна дама, която наистина се притесняваше да разкаже за себе си и за това, което правят с няколко ентусиазирани майки в Кипър, за което ѝ благодаря.

Стефани е от Димитровград, но живее и работи в Кипър от 13 години. Има три дъщери и две внучета, всички в Кипър.

Трудно се върна в годините назад…, болка, тъга, мъка и благодарност в едно. Отгледана е от бебе от баща Иван Здравков. Казва, че благодарение на него е такава днес. Завършва ТОХ, след което кандидатства „Банково право“, което прекъсва втората година. Известно време работи като кредитен инспектор в банка, а след това идва Кипър…

Стефани Иванова
Стефани Иванова

„Имах нелеко детство. Баща ми ме е отгледал от първите ми дни. Бях на 18 години, когато се запознах с биологичната си майка. След моето раждане, тя няма други деца и осиновява детенце от дом за сираци. Тогава се видяхме за първи път. Не зная какво стана в този момент, но от тогава започнах да помагам на сираци и хора в нужда.

Продължих и от Кипър. Преди пет години, заедно с Петя Иванова от Пафос и още седем-осем дами стартирахме инициативата да помагаме по-организирано и насочено към различни домове за сираци, хора с увреждания, защитени жилища, свързвайки се с две организации в България – Фондация „Плюшено мече“, представлявана от Михаела Стойкова и организация „Приятели, помагайте“ на Лео Кадели. Пратките се превозват безплатно от куриерската фирма на Любомир Вачев до съответния град и институция. Тази година до 25/11 трябва да бъдем готови, имаме малко време и ни чака още доста работа. Това са невероятни хора! Имам им пълно доверие и зная, че всичко, което изпращаме от тук, отива на точното място при точните хора.

Зная какво е да нямаш, зная какво е да чакаш, зная …, защото и аз бях там!

През годините помогнахме и зарадвахме стотици деца и възрастни хора. Кипърската ни групичка вече наброява около 30 човека. Тази година ще подготвим коледна изненада за повече от 200 деца и възрастни. Лека-полека, в годините станахме екип.

Благодаря, че ви има. Благодаря за съдействието и добрите дела. Благодаря и на всички тези хора, които делят от стотинката си, за да зарадват непознат в трудно положение или за празник. Без всички тези дарители, нямаше да е същото. Бог вижда всичко. Нека бъдем здрави и сплотени. Нека не забравяме, че доброто е заразно и то винаги побеждава. Поклон пред всички вас. Бъдете здрави, обичани и обичащи. А аз ще продължа да давам това, което притежавам.“

Приятели, това е разказът на Стефани, скромен и кратък.

Каузата е „Радост за едно дете“, независимо на колко години е. Кампанията се прави за Коледа и Великден. Сподели, че през годините е посетила десетки подобни учреждения и познава нуждите и условията в тях.

Ако имате желание и вие да се включите, може да ѝ позвъните на тел. 96 887 363 и да попитате от какви подаръци точно имат нужда.

Често чуваме изразите „Радостта е в даряването“, „Щастието е в даването“. Всеки ги разбира по своя си начин и прави това, което смята за най-добре!

Благодаря на Стефани, че сподели с нас и вас това прекрасно начинание.

Със сигурност между нас има и други, които се ангажират с подобни инициативи, без да им дават широка гласност.

Благодаря ви! Бог да е с всички нас! И с всички хора на земята!

Ева Иванова

БГ Фактор, Кипър

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*