Агия Напа призовава за инвестиции

Кметът на Агия, Напа Янис Карусос призова в сряда за инвестиции в посока подобряване на централната част на града, казвайки, че нейното усъвършенстване може да донесе в над сто и седемнайсет милиона евро допълнително в приходите от туризъм годишно.

В съобщението си Карусос каза: “Влизайки в Агия Напа от север, първото нещо, което човек вижда, е изоставен малък хотел, който е бил затворен в продължение на 15 години и, за съжаление, е един от многото. Феноменът на затворените сгради и обекти в центъра на града, а също и общото понижаване на стандарта, са повече от очевидни. Над 2200 легла са били съкратени, 50% от магазините са затворени, а други фирми едва оцеляват. ”

Карусос каза, че центърът на Агия Напа, какъвто е днес, е “негостоприемен, безхарактерен, недостъпен и неустойчив” с изоставени и неподдържани сгради.

“Центърът на Агия Напа, която е допринесла до голяма степен за възстановяването на икономиката на Кипър след 1974 г., днес изпраща SOS”, каза кметът.

Той продължи, че общината е имала преди няколко седмици заседание, на което е представен стратегически план за подмладяване на центъра, който се смята за способен да внесе допълнително 117 милиона евро годишно от туризъм.

“Поради тази причина ние сега търсим инвестиции от фондовете за регионално развитие на стойност между 11  и 16 милиона евро,” каза той, като призова държавата и другите да “вярват в нас и да инвестират.”

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*