Шофьорите на таксита заплашват да затворят пътя за летище Ларнака в четвъртък

Таксиметровите шофьори на летището в Ларнака обявиха, че ще предприемат стачни действия в четвъртък от 8 часа сутринта и заплашиха да затворят пътищата до летището.

Таксиметровите шофьори протестират срещу новите лицензи, които се дават на автобусите за маршрути до и от Агия Напа и Протарас от министерството на транспорта. В момента те оперират до летищата Ларнака и Пафос, до и от Никозия, а също и от летище Ларнака до летище Пафос.

Според ръководителя на асоциацията на шофьорите Омирос Фанис, допълнителните лицензи означават, че тези автобуси ще работят през цялото лято.

„Тази мярка ще отслаби напълно таксиметровите шофьори на летището в Ларнака, защото нашата работа, която е основно през лятото, ще се свие много, като по този начин ще застраши професията ни и собственото ни оцеляване. Въпреки факта, че твърдо протестирахме пред съответните министерства за автобусите, никой не ни обръща внимание“, каза Фанис.

„Шофьорите на таксита са отчаяни и не е изключено да затворят пътищата към летището по време на стачката им“, добави той.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*