Фестивал “Вкусовете на света” в Паралимни

На 30 септември българското училище “Народни будители” към Съюза на българите в Кипър за четвърти пореден път взе участие в ежегодния фестивал “Вкусовете на света”, който се организира от община Паралимни и привлича участници от всички краища на света. Ученици и родители от училището, българи от града и района се включиха в представянето на България, за която организаторите бяха осигурили отделен щанд.

Традиционните български мезета и напитки привлякоха многобройни посетители през цялата вечер, а децата от училището представиха по блестящ начин българските традиции, култура и фолклор и бяха дълго аплодирани от публиката.

Българският флаг се издигаше най-високо, носен от Симони Шамптани, ученичка от 6 клас в училището, а друга наша ученичка – Елени Мавруди накара с изпълнението си всички присъстващи българи да запеят заедно с нея.

Фестивалът се посещава ежегодно от огромен брой местни граждани и туристи и набира все по-голяма популярност с всяка изминала година. Традиционно българското участие е едно от най-силните и впечатляващи.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*