Тържествен Водосвет в Лимасол

На 1-ви март отец Станислав Симеонов освети новата сграда на Български културен център и българското училище „Климент Охридски“  към СБК в Лимасол.

На събитието присъстваха посланика на РБългария г-н Христо Георгиев, кмета на Лимасол г-н Андреас Христу, зам.кмета г-н Савас Ступас, секретарите на ПЕО Димитрис Христодулу и на СЕК – Савас Георгиу, десетки родители и гости от Лимасол, Пафос, Паралимни и Ларнака.

Аделина Ташева, председател на районната организация на СБК в Лимасол поздрави гостите с „Добре дошли“ и благодари за подкрепата и спонсорството на двата синдиката и фирма „Бул Чийз“.

Посланик Хр.Георгиев приветства присъстващите и пожела успех на новата крепост на българщината в Лимасол.

Децата, грейнали в български национални носии поздравяваха гостите и ги окичваха с мартеници. Богатата музикална програма, рецитал и танци на ансамблите за деца и възрастни спечелиха бурните аплодисменти на гостите.

От декември българското училище започна занятия в новия център с три учебни стаи, кабинет, приемна и обширен двор в квартал „Агия Филакси“.

Поздравления и благодарност към организаторите, с пожелания за училище, пълно с български деца и много поводи за събиране и обединение на българската общност в Лимасол.

 

Остаряваме бавно, неусетно почти...
Остаряваме бавно, неусетно почти…

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*