Трагедия, 8 годишно българско момиченце издъхна в болницата в Лимасол

Днес бе проведена аутопсия на починалото вчера 8 годишно момиченце в болницата в Лимасол.

Според съдебния лекар Елени Антониу, детето е починало от сепсис, инфекция, която буквално за часове е отнела живота на 8 годишното ангелче, което живее в Кипър с родителите си, български граждани.

В неделя следобед детето е заведено в Спешна помощ в Лимасол с треска и висока температура. Дежурният лекар преценил, че детето трябва да бъде хоспитализирано в болницата, но майката подписва документ за поемане на отговорност и взема детето у дома. Часове по-късно отново отвеждат детето в Общинската болница в Лимасол в изключително тежко, критично състояние и лекарският екип започва битка за спасяване на детето, но за огромно съжаление детето издъхва в ръцете им от септичен шок.

От полицията веднага са уведомили посолството на РБългария в Кипър, които от своя страна са изпратили информацията в МВнР.

Екипът на „БГ Фактор“ поднася своите съболезнования на опечалените родители и близки на осем годишното ангелче. Нека почива в Мир!

 

Какво представлява септичен шок?

Септичният шок е сериозно състояние и повече от 50% от случаите водят до смърт. Шансовете за оцеляване от септичен шок зависят от източника на инфекцията, колко важни органи са били засегнати и колко скоро ще получите лечение след появата на симптомите.

Септичният шок е състояние, което се случва като усложнение на инфекция, по време на която токсините могат да предизвикат възпалителен процес в тялото.

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*