Стачката на автобусните шофьори в Ларнака продължава

Служителите в автобусна компания Zenon в Ларнака обявиха 24-часова стачка в понеделник, която започна в пет тази сутрин, в знак на протест срещу техните споразумения за плащане на труда им.

С напредването на деня, след като не бе постигнато споразумение,  синдикатите решиха да удължат стачката, с още 48 часа.

Миналата седмица, по време на общо събрание, около 100 шофьора от компанията решиха  да стачкуват, след като фирма Zenon очевидно е отказала да върне старите договорености по заплащането на труда им. Синдикатите казват, че служителите се съгласили да се намалят заплатите им до декември 2015 г., за да подпомогнат фирмата финансово. Уговорката е била от януари 2016-та да се върнат към старите им заплати.

За да бъде осигурен редовен транспорт на учениците, транспортното министерство пое всички разходи, като само един маршрут остана непокрит от компанията – „Крионери-Ларнака”.

Министерството на транспорта призова фирма Zenon да свършат своята част от договореностите, за да не страда обществото. Различията между работници и работодатели не трябва да бъдат решени по начин, който създава проблеми на обществото.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*