Сляп ученик води парада в Лимасол

“Хората имат неограничен потенциал и са способни да постигнат всичко, когато опитват достатъчно упорито”, каза Андреас Солому, ученик в лицей, който вчера води съучениците си на парада  по случай 25 март, въпреки че е сляп по рождение.

Солому, който е последна година ученик в лицея Агиос Николаос  в Лимасол, марширува, следвайки инструкциите на учителя до него. На него бе дадена и важната задача да вдигне ръка, за да се посочи кога учениците зад него трябва да завъртят главите си надясно, за да поздравят официалните лица, наблюдаващи шествието.

Говорейки пред репортери след парада, Солому каза, че е доволен, че е изпълнил задачата си без никакви проблеми и благодари на съучениците си за оказаната подкрепа.

В изявления в сряда, министърът на комуникациите Мариос Деметриадис поздрави Солому за неговите усилия. “Това изпраща много силно послание”, каза министърът, “защото показва един млад човек, който въпреки проблемите, пред които е изправен, доказа, че когато преследваш целите си, може да постигнеш всичко. Това е послание за всеки един от нас.”

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*