Сериен убиец в Кипър?!?

Гняв, шок, възмущение!

От няколко дни в емисиите и електронните медии върви новината за намерените тела в изоставен вал в Мицеро. Шокираща новина, която сериозно разтресе иначе спокойния остров.

Водолазни екипи се върнаха в мината Мицеро и езерото в Ксилиатос в понеделник, за да търсят изчезнало шестгодишно момиче, чиято майка е намерена мъртва в напълнен с вода вал, а в събота и тялото на друга убита жена. От полицията обаче заявиха, че преждевременно се спекулира с мащаба на престъплението.

Освен тялото на 39 годишната Мери Роуз от Филипините, открито е още едно женско тяло, но официална идентификация все още не е направена. От общността на филипинците в Кипър, предполагат, че са останките на 30 годишна жена, която изчезва през декември 2017-та и е включена в списъка на изчезнали лица.

В момента търсенето е съсредоточено върху намирането на телцето на шестгодишната Сиера, дъщеричката на Мери Роуз.

Водолазите са използвали подводен робот в Ксилиатос, осигуряват най-новите технологии, които да помогнат в търсенето.

35-годишен мъж, служител в Националната гвардия, е задържан под стража във връзка с двете убийства. Смята се, че се е подвизавал под името Орестис в сайт за запознанства и там е откривал жертвите си. Занимавал се с любителска фотография и в профила му във Фейсбук имало снимки на различни природни забележителности в Кипър, вкл.и местата, където са открити жертвите. Появи се информация, че е признал за убийството на майката и дъщеричката й, а в други – че е убил двете жени, но не и детето. Описват и самопризнанията му, че докато ги удушавал, се чувствал прекрасно… Дано докато приключи следствието, да не го изкарат невменяем…

“Полицията и кипърското общество са изправени пред безпрецедентна форма на престъпление, чиято степен би било преждевременно да се оценява”, каза началникът на полицията Захария Хрисостому.

Хрисостом каза, че такива престъпления обикновено се наблюдават в страни с голямо население, но медиите вече говорят за първия регистриран случай на сериен убиец в Кипър.

Шефът на полицията заяви, че убийствата ще бъдат разследвани много внимателно и когато случаят стигне в съда, прокурорите да имат конкретен случай в ръцете си, с всички доказателствени материали.

Гняв, шок, възмущение! В неделя се проведе бдение на домашните помощници в Никозия. Вече се чуват искания за оставки заради  бездействието на полицията в момента, в който въпросните изчезнали жени са били обявени за издирване.

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*