СЕМЕНАТА НА ЗЛОТО ОТДАВНА СА ПОСЕТИ И У НАС…

Да кажем НЕ на Истанбулската конвенция!

 

Жени КОСТАДИНОВА

 

Дана Интернешънъл, Бой Джордж, Кончита Вурст (победител/ка на Евровизия 2014), Азис, Рики Мартин (гей, баща на две момчета, износени от сурогатна майка), Джордж Майкъл, Елтън Джон, Синтия Никсън (Миранда в „Сексът и градът”), Джоди Фостър (носител/ка на два Оскара и „Златен глобус”), Кевин Спейси (носител на два Оскъра), Адам Ламбърт, Кристофър Пол Колфър, Манс Зелмерльов (победител/ка на Евровизия 2015), Куин Латифа (носител/ка на „Златен глобус”)…
Много са! И не само в музиката, киното и шоубизнеса – и в политиката, и в социалните сфери, по върховете на властта и в медиите – навсякъде. Неведоми сили отдавна ни подготвят за „третия пол” и Истанбулската конвенция. Няколко десетилетия вече ни внушават, че да си гей, лесбийка, травестит, транссексуален, джендър, изобщо – човек с „различна” сексуална ориентация и идентичност, е не само нормално, но и МОДЕРНО. Ако си такъв, значи си в крак с времето. Ако си хетеросексуален, т.е. нормален като пол и ориентация, си леко изостанал и на път да се превърнеш в маргинал.
Преди дни разговаряхме по темата за безумната Конвенция със сестра ми, която има дъщеря на 17 години и е ученичка в София. Сестра ми отдавна се опитва да ми каже НЕЩО, но аз все си мислех, че това е преувеличено и не обръщах особено внимание. „Казах на дъщеря ми да не се събира с деца, които са гейове и лесбийки, а тя ми отговори:
„Няма да стане! Това означава да не се виждам с половината си приятели!”
!!!
Ето това се случва, мили хора! Случва се реално!
Семето на демонизма е посято вече и ние проспахме неговия растеж. Години наред всички ние забелязваме, че музикалните конкурси Евровизия се печелят от гейове, транссексуални същества, травестити, възмущаваме се помежду си, говорим, изразяваме несъгласие, но отминаваме. Защото: „Е, знаем, че хомомафиите са навсякъде! Ние нищо не можем да направим!” Години наред всички ние забелязваме, че телевизионните канали ни облъчват със сериали и формати („Сексът и градът”, „Мюзик айдъл”, „Биг брадър”…), в които тънко и подмолно се прокарват едни други „ценности” и „морал”, възмущаваме се, отбелязваме, че това не ни харесва, но отминаваме. Години наред идеята за джендъризма се прокарва, налага и отстоява, и Истанбулската конвенция е естествено следствие от тази целенасочена и добре отстоявана политика. Отдавна не ни прави впечатление, че еди кой си кмет на еди кой си европейски град е гей. Или че премиера, вицепремиера, президента на еди коя си европейска държава (простете, не им помня имената) е с обратни сексуални наклонности.
За 30-40 години в света стана революция, която отстоя правата на „различните” – както виждаме не само да са равни на нормалните, но нещо повече: да наложат собствения си антиприроден и антиверски модел на поведение за норма. Лесно става това – чрез обработване на умовете, психиките на децата и младежите чрез техните поп идоли, музикални и филмови икони, чрез телевизора, модата, попа, фолка и пр. Лесно се внасят у нас празници като Хелоиун и Джулая, и те даже стават по-актуални и значими от много други. Мнозина от вас навярно са забелязали, че 1-и ноември отдавна е Вси светии и Хелоуин, а после Ден на народните будители. И в този ред биват отразявани (ако изобщо Деня на будителите е отразен) и в медиите.
Питала съм се: как преди 70 години светът успява равнодушно и безропотно да приеме фашизма и избиването на евреите, да последва Хитлер в абсурдната му политика, как това безумие се превръща в масова лудост!? Е, сега разбирам: една друга лудост, един нов фашизъм – морален – е на път да се приеме и утвърди като норма. И ние българите сме на път да кажем „да”.
Днес от 11 часа в градинката пред Софийския университе 200 неправителствени организации, подкрепени от представители на академичните среди и граждани, се обединяват в подкрепа на ратификацията на Истанбулската конвенция с отворено писмо. Разбира се, те акцентират върху ненасилието над жени и деца, което е част от текста в тази конвенция, и което всеки нормален човек би подкрепил, но далеч не е това съществената й част. И днес НИТО ЕДНА организация не написа и не застана зад подкрепата на писмо, което е ПРОТИВ Конвенцията!
Само Светият Синод излезе с призив към народните ни представители да не ратифицират Истанбулската конвенция. Висшият клир обяви, че конвенцията „поражда тревога за бъдещето на Европейската християнска цивилизация, защото съдържа ново разбиране за човека – човека като самовластен господар, ЧОВЕКЪТ БЕЗ БОГА, който следва своите желания и страсти до такава степен, че може да самоопредели дори пола си!”
Не съм чула някоя организация да е подкрепила тази позиция на Св. Синод! Чуват се само нашите фейсбукгласове на възмущение, които са гласове в пустиня. И никой ли не си дава сметка, че ако приемем този подъл документ, утре ние няма да имаме законово право да изразяваме своето несъгласие с полово „различните”, защото ще нарушаваме закона и ще подлежим на санкции!? Трябва ли да се стигне до там, че чак когато детето ни сподели, че е сексуално изкушавано, притискано, насилвано… да се стреснем и потърсим защита!?
Ще направя едно важно уточнение!
Аз не съм против хората, които са се родили с различна полова идентичност! Не съм против тях – като хора, като човеци. Напротив! Имам чудесни познати и приятели, които са такива и аз ги уважавам и обичам. Съчувствам им. Защото според мен, да си с душа на жена в тялото на мъж е голямо изпитание, труден урок, който си дошъл да учиш на земята. Защото това е едно сложно вътрешно противоречие, което си призван да решиш и разрешиш – за себе си, по пътя на осъзнаването ти като човешко същество и Божие творение.
Мили хора с различна сексуалност! Никой не е против вас. Но защо се опитвате да ни наложите своите проблеми като норма и да ни накарате да ги следваме!? Защо трябва да подтикваме ДЕЦАТА още в ранна неосъзната възраст, да се питат от какъв пол са и дали наистина са такива, каквито се виждат в огледалото? И само аз ли виждам НАСИЛИЕ в тази Конвенция, която е доброволна, а трябва да се приеме НА ВСЯКА ЦЕНА – защото в противен случай щели да ни сметнат за ретроградни, с остарели понятия и манталитет представители на „посткомунистически страни”!?
Велик е Бог, защото ни е дал свобода.
Дори тази свобода – да избираме пола си. Да си роден с тяло на жена, а да се чувстваш мъж. Или обратното… Но не ни е дал насилието. Не ни е дал разврата. Не ни е дал заблужденията. Блудствата – във всякаква форма – са антибожествени деяния. Дяволски изкушения са. Да си спомним Божиите заповеди, да си спомним какво ни казват великите учители, пратениците на Бог:
„Въздържание! Въздържание е нужно във всичко!”
Въздържание е нужно и в мислите, и в храната, и в половото общуване, и в желанията ни, които са безмерни… когато в тях вилнее сатана. Не случайно духовните учители не водят полов живот, обричат се на безбрачие, на тримирене, на пост и молитва, посвещават мислите и делата си на молитви за нас, грешните, за да страдаме по-малко поради своето падение. Далеч сме от живота на светците, но те са ни дадени за пример – към какво да вървим и към какво да се стремим, за да се спасим. Да спасим човека, Бога в себе си!
Ако все още човека и Бога в нас е жив, ако не сме свършили вече като народ и нация, като част от християнската цивилизация, нека кажем НЕ! на Истанбулската конвенция! Нека спрем това безумие, този документ с епохално значение сега, когато все още имаме (дано имаме) възможност! А не да си скубем косите след няколко години и да молим отчаяно за помощ. Късно ще бъде. И няма да има кой, сред човеците, да ни чуе!
А Бог вижда и чува, и въздава.
„И видя Господ, че развратът между човеците на земята е голям, и че всичките им сърдечни мисли и помисли бяха зло във всяко време…”
(Битие 6:5)
Знаем какво се е случило: Бог решил да унищожи злите хора на земята като им изпратил потоп, но запазил праведния Ной и животните…

 

1 Коментар on СЕМЕНАТА НА ЗЛОТО ОТДАВНА СА ПОСЕТИ И У НАС…

  1. Никъде не видях обратен човек да изказва мнение за тази конвенция и аз също нищо не съм казвал, но много ме изненадва, че сериозните медии се скъсаха да пишат и говорят за това. Ако тези сериозни медии са действително против това хомосексуализма да бъде закон, тогава защо се скъсаха да пишат за тази конвенция….

Оставете коментар

Вашия email адрес няма да се показва


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.