Рейки Мастер Екатерина Стоянова: Този живот ни е даден като дар – да се научим да го живеем като такъв – всеки ден

От 4-ти до 11-ти ноември в Кипър ще гостува Рейки Мастер Екатерина Стоянова. Това е третото идване на известната българска биоенерготерапевтка на острова.

Живеем във време на духовно извисяване, силни енергии и вибрации. Все повече хора обръщат взор нагоре, към безкрайната Вселена, към Бог, към непознатото, за да потърсят изцеление за себе си или близките си, да получат знак, подкрепа или отговор на въпросите си.

Предстоящото й посещение ме накара да се свържа с нея, за да научим повече за нея, първият Рейки център в България, на който е основател и какво ще ни представи в Кипър.

Екатерина Стоянова е родена в София. За себе си казва: „На 61 години, но биологичната ми възраст е с 8 години по-малко (според Аюрведа), а се чувствам  на 30–35 години. Надявам се и да изглеждам така. По професия съм счетоводител, по призвание – да служа и помагам на нуждаещите се същества. Зодия „Стрелец”, с асцедент „Скорпион” (по ведическия зодиак). Едната ми прабаба е била лечителка, дядо ми снемаше уроки, майка ми беше медиум, другата ми прабаба – също.

Всеки, който получава посвещение в Рейки, може да се самоизцелява, да помага на близките си, а както знаем, здравето е най–важно за всеки човек, но ЛЕЧИТЕЛ ЩЕ СТАНЕ ТОЗИ, КОЙТО ИМА ВЯРА И ГО НОСИ В СЕБЕ СИ! Преди да получа посвещение в РЕЙКИ винаги съм помагала на хората около себе си, но все нещо не достигаше…

Не съм семейна, нямам деца, но в голямото ми духовно семейство всички са мои деца и съм кръстница на много от тях.

ДАЙ БОЖЕ на всекиго от нас да има щастието да работи това, което му доставя удовлетворение, защото нищо не може да се сравни с блясъкът на възторг, бликащ от очите на човек, когато почувства енергиите и резултатът от тях.

Имам посвещение в: Гранд Мастер – Учител в Усуи Шики Риохо (системата на Микало Усуи – Рейки); Каруна Рейки, Ошо Нео Рейки, Буда медицина, Пранава, Озон, Есейски практики, Мастер Учител- в Омни Хилинг, Кристало терапия, Медитация, Виолетов пламък.

 

 

 

Как се запознахте с „Рейки”, първите стъпки или какво ви накара да посветите следващите години от живота си на „Рейки”?

Преди 18 години (през този период не живеех в България), мой партньор и добър приятел, украинец, тогава беше директор на банка, ме въведе в Чудото „Рейки”. Казвам „Чудото”, защото за ТЕЗИ години си беше наистина така. Споделих му, че се тревожа за майка ми, че съм далеч от нея и се притеснявам за здравословното й състояние. Той предложи да поработи с нея от разстояние, но аз нямах никаква представа за какво става дума. Не знаех абсолютно нищо за енергии, чакри, Рейки, но му имах голямо доверие. Направи един сеанс от разстояние и тя се почувства много добре. Бях много впечатлена.

Работата ме завъртя, изгубих връзка с този човек и след година отново се срещнахме. Попита ме за майка ми, предложи отново да поработи с нея, но този път аз да бъда транслатор, т.е. чрез мен. Направи ми подготвителни сеанси за Рейки, почувствах се страхотно, не стъпвах на земята – бях жизнена, изпълнена с хармония и енергия, исках да прегърна целия свят. Това пробуди в мен желанието да науча повече, да бъда полезна за майка ми, за хората които обичам. И така започнах обучението. Трябваше да работя доста над себе си, прочетох всичко, което до този момент бе излязло като статии и книги за енергиите. Така започнах. А когато започнах да работя аз самата с енергиите, стана мой начин на живот.

Голяма част от литературата бе на руски, прочетох и книгата на Даяна Стайн, с която днес не съм много съгласна. Защото може да има групова медитация, но не може да има групово „Настройване – Инициация”. Това е много личен процес, сакрални знания, духовно посвещение, които могат да се предадат само от Учител на Ученик. Както когато майката прегърне детето и го допре до гърдите си, тя му предава сакрални знания, отдава любов и нежност и то се успокоява.

Ние сме само проводници на енергията и чрез нас ни е разрешено да става това тайнство на Природата, на Създателя.

Какво е „Рейки”?

Рейки е универсална жизнена енергия,която може да бъде използвана и с лечебен ефект.Всеки може да получи достъп до тази енергияпосредством процеса на иницииране, настройване, извършено от Рейки Мастер. Холистична терапия, която постига лечение на физическо, ментално, емоционално и духовно ниво.Рейки енергията протича през тялото и ръцете на лечителя и достига реципиента или местата, нуждаещи се от енергия или лечение.

Как се стигна до създаването на Първи Рейки център? Кратка история на центъра.

В Одеса имахме клуб на Рейки, събирахме се редовно, учехме и общувахме на духовно ниво. Изпитите си бяха доста сериозни, но човек се учи. Там нещата бяха различни от България, законите позволяваха изучаването и упражняването на тези духовни практики.

Много ми се искаше да пренеса това „Чудо” и в България. И това огромно желание помогна за създаването на първия Рейки център в родината ни през 2000-та година. Центърът е под мое ръководство и е първият Рейки център в България. Не беше лесно, тогава в България имаше малка групичка хора, преминали през школата на една швейцарка и покойната д-р Румяна Червенкова, с която се запознах малко по-късно.

Центърът си поставя за цел популяризирането на естеcтвената система за самовъзстановяване и хармонизация, дадена от природата на всички живи същества – Рейки. Обявили сме го като център за обучение, а не изцеление. Защото човек първо трябва да се научи и после да участва в процеса. Хората сме носители на земната енергия. В процеса участват два вида енергия – земната (Ян) и космическата (Ин). При Традиционното Рейки в някои школи се настройват горните центрове. А долните – какво да ги правим, да ги оставим да ръждясат ли? Ние още при обучението настройваме и долните центрове, краката, отваряме цялото тяло. Така се получава хармонизиране, балансиране на Ин и Ян. Ако не се направи, започва едно натрупване в енергийния пояс на талията, което може да донесе доста беди за даващия енергия.

Олег Чорни, Учителят ми по Дао, който правеше семинари по цял свят, вкл. и в България казваше – „Всички духовни практики са добри, стига да се научат правилно”. И повярвайте, така е.

Български Рейки център e колективен член на Сдружението на Алтернативните лечители, награден със статуетка “Златен феномен” за 2005 г. Обучението и сертификатите в БРЦ са по духовната линия на д-р Микао Усуи ,Сатя Рейки Камюнян и д-р Самир Кале.

Какво предлага вашият център?

Обучение и настройка в следните системи:

Буда Медицина –Тибетски метод,-

Усуи Рейки І-а, ІІ-а и III-a степен, (традиционната система Рейки на д-р Микао Усуи),

Каруна Рейки І-а, ІІ-а и III-a степен,

Ошо Нео Рейки І-а, ІІ-а и III-a степен,

Омни целителство І-а и ІІ-а степен,

Индийски енергиен масаж (Омни Крия),

Кристалотерапия (Омни Сватик),

Виолетов пламък,

Есейски практики,

Пранава -1 и 2 степен,

Озон –енергиен метод,

Диагностика и консултации от опитни Рейки целители, Магнитно Инфрачервена-Лазерна (МИЛ) терапия, Електростимулираща рефлексотерапия и още много терапии, медитации и семинари.

Може ли човек сам, със силата на Рейки да хармонизира своя ум, здраве и да работи за по-добро бъдеще не само за себе си и семейството си, но и за другите и Планетата?

Фокусът на Съзнанието и Намерениетопредизвикват желания резултат. Всякасистема използва различни методи и помощни средства за концентриране и насочване на съзнанието. Вярата на практикуващия има решаващо значение за успеха му. Колкото повече хора практикуват Рейки, толкова повече хора “дърпат” положителни божествени енергии към Земята. Когато човек започне да се занимава с духовни практики, неговото поле се изменя, става по-фино, и той влияе благотворно на околните. Рейки е преди всичко система за самоизцеление, човек поема отговорността за себе си в свои ръце и може да помага на близките си.

Кои възрастови групи проявяват по-голям интерес към космическата енергия?

В началото идваха предимно възрастни хора и повече жени, хора със здравословни проблеми, после започнаха да идват от всички възрасти, но сега идват най-вече млади хора, неудовлетворени от тази действителност, хора които търсят „нещо друго”, и много мъже. Това не е въпрос на възраст, а на съзнание, разбиране и необходимост. Човек търси, когато изпадне в нужда. Първата група търсещи са страдащите, втората – любознателните, третата – които търсят Истината и Мъдростта.

Кои са първите ваши ученици, стигнали Мастерско ниво и занимаващи се с преподаване и терапии? Освен в България, къде другаде по света има ваши последователи?

Ученици – не точно, последователи е по правилното понятие – Кина Кехерлайн, българка, живееща в Германия, Нели Стефанова, Кирил Стоянов, Ралица Кузманова, Вера от Троян, която е много добър биоенерготерапевт, Таня Методиева, която сега има свой кабинет. Тя е много интересен случай. Когато дойде за първи път при мен, шест месеца не беше излизала от дома си. След направените почиствания и инициация в Рейки, в нея се отключиха невероятни способности, тя започна да вижда като рентген в тялото на човека. Буквално започнаха да стават чудеса.

Това са най-първите птици в ятото на Рейки в България. Имам много последователи в други страни, които станаха Мастери – в Гърция, Щатите, Испания, Италия, Израел, Франция, Канада, Кипър. Във Виена имам голяма група последователи, над 50 човека, които поискаха аз да отида за настройките. И не са само българи, между тях има много местни хора.

Смятате ли, че българите разбират истинския смисъл на това учение, след като толкова дълго сме живели в духовна тъмнина и нищета?

Всеки път, когато Христос е изцелил някого, е казвал: “Твоята Вяра те изцели” или “Да бъде според Вярата ти”. За съжаление, сред нас има много злонамерени, които ни „възпитават” във вулгарен материализъм и атеизъм и те са постигнали големи успехи. Хората не знаят какво е Вяра и я мислят за суеверие. Вярата е дълбоко убеждение, което се основава на опит и разбиране и ние я носим по рождение в сърцето си. В информационния век е най-лесно човек да разбере, че светът е една виртуална реалност и ние всички сме участници в една „компютърна игра”. Ние действаме чрез нашата воля и въображение. Каквото си пожелаем и си мечтаем, се реализира. Но за това е нужно и търпение. Българите са интелигентни, но не им достига вяра и търпение.

Какво да очакваме при следващото ви посещение на острова? Какво ще ни представите?

Ще направим един-два семинара за хора, които не са и чували за Рейки, за хора, които имат някаква основа, но имат въпроси. Освен за Рейки ще говоря и за другите системи, които още не са ви познати там, ще има обучение, инициации, терапии.

От 4-ти до 7 ноември ще бъда в Пафос, където предвиждаме да направим един семинар за управляване и привличане на паричните потоци към нас.

От 8-ми до 10-ти ноември ще гостувам в Никозия. 8-ми ноември е Архангеловден, много силен ден, в който ще проведем „Архангелска терапия”. Там също предвиждам един семинар за „Паричен поток”, който е за привличане на тези божествени енергии, които да работят за нашето материално състояние. Не обещавам, че човек може да спечели джакпота, но може да получи стабилност в материалното благополучие.

Зависи кой от каквото има нужда. Освен Рейки, може да се наложи да работим и с други системи. Може да направим тибетски медитации на Буда, прекъсване на ненужните връзки. Хората сме като едно кълбо прежда – кълбо от контакти, добри и недотам, които стоят в годините и пият от нашата енергия. Така ще останат само връзките на безусловната любов. И човек става по-спокоен, по-уверен, по-силен, нищо не го дърпа назад.

Вашето посвещение, пожелание, към българите в Кипър?

Мили сънародници, живеем в гняв, замърсена, агресивна среда и много стрес. Храним се нездравословно и пием замърсена вода – това са външните фактори, които ни влияят, но най-много проблеми ни създават нашите отрицателни емоции – страх, гняв, агресия, злоба, завист, алчност. Винаги даваме съвети и искаме да променим другите около нас, но това е невъзможно. Можем да променим единствено само себе си и отношението си към тях – тогава светът около нас се променя. Нека се опитаме да живеем без гняв – не да го подтискаме (това не е решение), но да не си го изкарваме върху другите. Обикновено това, което ни дразни в другите хора е нещо, което го има и в нас – Вселената ни ги дава, като огледало, за да осъзнаем собственото си поведение…

Ние БЪЛГАРИТЕ сме издръжливо, кораво и търпеливо племе – наследници на ТРАКИТЕ И ПРАБЪЛГАРИТЕ. Мечтая си и постоянно се моля да не сме такива големи ИНДИВИДУАЛИСТИ, да се обичаме и да си помагаме. Ако всеки ден всеки от нас прави едно мъничко добро (НО САМО АКО Е ПОИСКАНО) за други, за някой непознат, който е протегнал ръка за помощ – ще променим себе си и света към по-добро.

Този живот ни е даден като дар – да се научим да го живеем като такъв – всеки ден!

Колкото и да ни е трудно сега на всички нас, БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ!

Както казва Учителят ми ШРИ САТИЯ САЙ БАБА:

БОГ Е ЛЮБОВ – ЖИВЕЙ В ЛЮБОВ,

ЗАПОЧНИ ДЕНЯ С ЛЮБОВ,

ИЗПЪЛНИ ДЕНЯ С ЛЮБОВ,

ЗАВЪРШИ ДЕНЯ С ЛЮБОВ.

ТОВА Е ПЪТЯТ КЪМ БОГА!!!

 

За контакти, информация и записване за семинарите на Екатерина Стоянова:

Пафос – Ели, тел. 99 910 253

Никозия – Весела, тел. 99 091 186.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*