Как гласуваха българите в Кипър, резултати

Слаба изборна активност на българите в Кипър

Зная, че се повтарям, но отново ще отбележа, че за последните десетина година, за първи път българите в Кипър не дойдоха да упражнят правото си на глас, гарантиран ни от Конституцията на Република България. В никакъв случай  не е упрек или да вменявам чувство за вина. Просто, не дойдоха. Някои дадоха гласовете си за кипърските кандидати (нищо лошо), други бяха на работа, трети – не видяха подходящите кандидатури, четвърти – не искаха, пети – не зная…

Изборите приключиха, резултатите са отчетени, победителите вече се знаят. По-долу в справката ще видите в кой град как е гласувано.

Искам да благодаря на вечните доброволци, които работят за всички избори в годините назад. За времето и хъса им, отново и отново да ни посрещат с усмивка, напътстват и да работят до полунощ, за да бъдат и тези избори възможни. И те като нас, в днешния ден са на работните си места.

Пожелавам на всички, които в бюлетината не откриха свой фаворит и не гласуваха, повече вяра и надежда.

В листата за тези избори имаше много млади хора и независими кандидати. Младите хора са нашето бъдеще и  са готови да работят за промяна. Само трябваше да им се доверим.

Традиционно, повечето българи в Кипър дават своя глас за двете големи партии ГЕРБ – 217 гласа и БСП – 105. На трето място поставихте ВМРО-БНД с 67 гласа, а на четвърто Демократична България, подкрепена с 49 гласа.

Ева Иванова

 РЕЗУЛТАТИТЕ:

 

 

Оставете коментар

Вашия email адрес няма да се показва


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.