Прощален коктейл по повод приключването на мандата на посланик Христо Георгиев

На 26 ноември посланик Христо Георгиев даде прощален коктейл по повод окончателното си заминаване от Кипър.

На събитието присъстваха десетки дипломати, държавни мъже и сънародници.

Доайенът на дипломатическия корпус, посланикът на Украйна направи приветствие и поднесе подарък – модел на кораба от Кирения на българския си колега.

В ответно слово посланик Георгиев благодари за подкрепата, сътрудничеството и приятелството, както на кипърските институции и кипърците, така и на дипломатическия корпус и на българската общност в Кипър.

На прощалния коктейл присъстваха посланиците на Австрия, Франция, Германия, САЩ, Великобритания, Русия, Италия, Гърция, Словакия, Чешката република, Сърбия, Иран, Полша, Австралия, Куба, Грузия, Португалия, Румъния, Ирландия, Оман, Кувейт, председателят на Бюрото на Европейския парламент в Никозия Андреас Кетис, заместник ръководителя на делегацията на ЕС в Никозия Теа Пиериду, главния преговарящ по Кипърския въпрос посланик Мавроянис, бившият министър на външните работи Джордж Якову, архиепископа на арменската общност Нарег, бившите кипърски посланици в България Ставрос Амвросиу и Ставрос Августидес, директорите на дирекции в МВнР на Кипър Неархос Палас, Янис Михаелидес, кмета на Фамагуста Алексис Галанос, общинският съветник в Никозия Елени Лукаиду, много дейци на културата от кипърска страна, представители на българската общност в Кипър.

Приключва един много успешен мандат за посланик Георгиев. На 29 ноември 2018 той и съпругата му Ани Георгиева ще отпътуват от Кипър, оставяйки стотици приятели.

От пристигането му като посланик на РБългария в Кипър (март 2014) до днес, благодарение на упоритата му работа и богат дипломатически опит се случиха много добри неща, а връзките и отношенията между двете ни страни – все по-успешни. Сред тях са стотици инициативи, изяви на общността ни, активно подкрепяни от посланик Георгиев,  официалната визита на президента ни Румен Радев, именуването на улица в Лакатамия на името на Васил Левски, българското председателство на ЕС, развитието на българските училища на острова и много други.

Благодарим от сърце за упоритата му работа, добрия тон, разбиране и коректност през всичките тези години.

Пожелаваме на него и съпругата му Ани Георгиева красиви празници и още много успехи в кариерата!

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*