Президентът Анастасиадис на официална среща в Москва през октомври

Вчера президентът Никос Анастасиадис обсъди необходимостта от продължаване присъствието на Unficyp на острова с външните министри на двама постоянни членове на Съвета за сигурност на ООН по време на срещите му в Ню Йорк.

Той се срещна отделно с руския външен министър Сергей Лавров и китайския външен министър Ванг Йи.

В изявленията след срещите, говорителят на правителството Никос Христодулидес заяви, че външният министър на Китай е бил информиран за последните събития по кипърския проблем.

Освен това са били обсъдени възможности за инвестиции в Кипър, като китайски туристически посещения и дискусии за избягване на двойно данъчно облагане.

Позовавайки се на срещата, която Анастасиадис проведе с Лавров, Христодулидис заяви, че президентът е приел покана, отправена към него от руския президент Владимир Путин да посети Москва между 23 и 25 октомври . Обсъдени са били въпроси от областта на енергетиката и подготвителната работа за подписването на важни документи вече е започнала.

Той обяви, че на 20-ти ноември египетския президент Абдел Фатхат ел-Сиси ще посети Кипър, ден преди тристранната среща на върха между Гърция, Кипър и Египет.

Вчера Н.Анастасиадис и първата дама присъстваха на прием, даден от американския президент Доналд Тръмп.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*