ПРЕДСТОЯЩО: Културни събития  днес и утре в Кипър

Днес и утре в Кипър ще се проведат три значими събития, посветени на 24 май, денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. В три града на Република Кипър организаторите са в трескава подготовка и обещават внушителни събития с много радост, национална гордост и самочувствие.

Искрено вярвам, че ще е така! Ще има за всеки по нещо, във всеки град! Всички са поканени. Не ги пропускайте!

ПАРАЛИМНИ

Тази вечер /18,05,2019/ Паралимни ще стане център на българщината. Ученици и учители от всички градове на острова ще дефилират по улиците му с „Върви народе, възродени“, а в Общинския амфитеатър ще станем свидетели на празничен концерт, в който ще участват децата от почти всички български училища на острова. Събитието е посветено на юбилея на училище „Народни будители“, което тази година става на 10 години. Директорката на училището Живка Милова обещава вълнуващ празник, който ще бъде запомнен от мало и голямо.  Сподели ,че ще има много изненади, но няма да ни каже сега. „Каним всички сънародници, подготвяме един страхотен празник, храна за Душата и Сърцето!“, каза в края на разговора ни.

Начало на събитието 18:00 часа. Шествието – манифестация ще тръгне от Амфитеатъра на града, ще мине през центъра, площада на църквата „Св.Георги“ и ще завърши в Общинския амфитеатър, където веднага ще започне Празничния концерт. Вход свободен.

 

ЛИМАСОЛ

Неделя, 19 май

Празничен концерт, посветен на 24 май, с участието на гост изпълнители Вокална формация „Светоглас“ – Даниел Спасов, Милен Иванов и Виктор Томанов; народните изпълнители Олга Борисова, Виолета Маринова и Добрин Добрев и танцови състави от България, Кипър и Русия.

Гост изпълнителите от България вече са в Кипър и подготовката за празничното събитие върви с пълна сила. Ще станем свидетели на ангелското песнопеене на Вокална формация „Светоглас“ и най-красивите български песни и танци.

Организаторите обещават вълнуващо събитие и прекрасни емоции и всички сме поканени.

Място на концерта – Митрополия Лимасол, начало 17:00часа. Вход свободен.

Събитието се организира от Българското училище „Паисий Хилендарски и Информационен офис „Финиотис“ в Лимасол и с подкрепата на сдружение „Българи зад граница“.

НИКОЗИЯ

Неделя, 19 май

Тази година Съюзът на българите в Кипър навършва 20 години от създаването си.

Важната годишнина ще бъде отбелязана с Юбилеен концерт в  зала „Кастелиотиса“ в столицата .

Ще прозвучат в изпълнение произведения на Панчо Владигеров, Николай Меднер, Албинони, Шостакович, Брамс, с участието на Борислав Александров и Леони Хаджитома, Мирослав Господинов, Варвара Мерлзова, Красен Пенев и Гергана Георгиу.

Начало 20:30ч. Вход свободен.

Трите събития дават началото на “Майските празници” в Кипър, с подкрепата и под егидата на посолството на Република България в Кипър.

Хубава събота-неделя на всички!

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*