Православната църква почита днес паметта на Светите равноапостоли Кирил и Методий

В Ларнака в църквата „Св.Лазар” с тържествена литургия бе отбелязан денят на Св.Св. Кирил и Методий

За първи път от амвона на емблематичната за острова църква прозвучаха песнопения и молитви и на български език от отец Станислав Симеонов, ефимерий на българската енория в Амохосто-Константийска епархия.

Събитието е отклик на молбата на посланик Христо Георгиев към Негово Високопреосвещенство Хризостомос, митрополит на Китион. В службата взеха участие и свещеници от църквата Св.Лазар.

Десетки сънародници присъстваха на ранната утринна празничната служба и сведоха глави в почит на делото на Светите братя.

След празничната литургия, кипърската църква даде закуска на официалните български гости.

Изказваме благодарност към посланик Христо Георгиев, Негово Високопреосвещенство Хризостомос, отец Станислав и кипърската църква за оказаната чест и литургия в този свят за славяните ден.

 

Празничният ден продължава. Само след няколко часа, от 18:00часа пред църквата СВ.Лазар ще се състои друго събитие – “Розите на България”. Една прекрасна инициатива на МОН и МВнР на РБългария, която ще събере на площада пред църквата “Св.Лазар” деца от българските училища, изявени български творци, танцовите ни формации и сънародници за участие в Голямото българско хоро. Събитието е посветено на българското европредседателство и се организира от българското училище “Д-р П.Берон и посолството на РБългария.

Очакваме ви!

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*