Нова година, нова премиера

Откриваме Новата 2017 с една страхотна постановка на Театър „Сатирико” в Никозия – пиесата „Подземният”(милионер) на българския драматург Христо Бойчев, режисирана от големия български артист Славчо Пеев, пионер в сатирата на театър „Сатирико”. Музиката към спектакъла е дело на Юри Ступел.

На 7 януари от 20:30 часа ни очаква едно вълнуващо преживяване с комедията Подземният милионер, чието действие се развива между истината и фантазията, живота и смъртта, тъжното и смешното.

За сценария:

Васил е разведен безработен музикант, а бившата му съпруга – оперна певица. Една вечер чува страхотен шум под леглото си, отваря се една дупка, от която се подава една ръка с един млн.евро, които той трябва да приеме като подарък. „Подземния” човек живее в дълбините на Рим, обяснявайки, че там, в катакомбите още от древността живеят милиони хора като него, богати, желаещи да помогнат на съвременния човек в преодоляването на икономическата криза…

Героите попадат в абсурдни ситуации, които провокират у тях вечните въпроси на съществуването. Отговорите идват от дълбоката словесност на Христо Бойчев, чието послание в края на представлението връща вярата в любовта и най-съкровената човечност, с която светът става по-топъл и поносим.

5ca372_0d725f77535f46edbc892204fedb9244-mv2

В главните роли:

Мариана Кавкариду, Спирос Георгиу, Василис Михаил, Мария Месарити, Андреас Розоу.

Христо Бойчев е един от най-поставяните съвременени български драматурзи по света.
Пиесите му “Полковникът птица”, “Оркестърът на Титаник”, “Районна болница” и “Подземния” са играни в 15 държави, повечето в театри в Западна Европа, САЩ. Традиционно поставят пиесите му и в съседни балкански страни.

Посолството на РБългария в Кипър изразява благодарност към директора на театър „Сатирико”, възпитаника на българската театрална школа, Костас Кафкаридес за постановката на пиесата. Г-н Кафкаридес пое ангажимент през м. април м.г. към българския министър на културата Вежди Рашидов, по време на неговото посещение в Кипър, за поставянето на българска пиеса в театъра. Тази събота, 7 януари, обещанието ще бъде вече художествен факт.

Спектакълът ще се играе на гръцки език.

Каним ви на постановката. Билети могат да се закупят на касата на театъра.

Редовни постановки всяка събота от 20:30 часа и неделя от 18:30 часа. 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*