Николас Хадживарнава – шампион на Кипър

Млади надежди в тениса в Кипър

 

meri2Днес осем годишния Николас Хадживарнава се изкачи за пореден път на почетната стълбица в Лимасол, за да получи отличието и купата в категорията до 10 години на шампионата на AUDI Sporting Club Tournament.

Преди месец Николас, връщайки се от лагер от Барселона твърдо заяви, че остава във футбола.

Днес като че ли не е толкова сигурен, но истината е, че момчето има отлични постижения и в двата спорта и е изправен пред много труден избор и вземане на решения.

Другият брат, Ставрос Хадживарнава , също отличен тенисист, който миналата година спечели стипендия в престижната Тенис Академия на Ник Болетиери в Брадентън, Флорида, само след две седмици заминава за Щатите на лагер, в който ще тренира с най-талантливите деца в тениса от цял свят.

meri3-2До тях неотлъчно стои тяхната майка, сънародничката ни Маринела Хадживарнава, майка на трима синове, която ги насочва, подкрепя, а когато паднат в някое състезание, ги утешава.

Днес тя казва: „Аз съм най-щастливата майка, имам три прекрасни момчета и съпруг, който винаги ни подкрепя. Всъщност всички сме в един отбор. Те са още деца, но спортът ги научи на дисциплина, организирани са, знаят какво искат, силно мотивирани и борбени. Какво повече да искам от тях. Не зная какво ни очаква в бъдеще, но аз ще съм до тях, каквото и решение да вземат и ще ги подкрепя.“

Честито отличие на Николас, успех на Ставрос!

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*