Намалели са неплатените сметки към АИК

Електроенергийният орган на Кипър (EAC) е намалил размера на неплатените сметки с 45 на сто за една година, каза говорителят Кристина Теофаниду в четвъртък, като подчерта, че целта е да се намали броя още повеце.

Според нея компанията е имала 40 млн евро неплатени сметки към 30 април 2014 г., а към 30 април, тази година, задълженията са намалели до 22 млн евро.

“Разбира се, ние сме щастливи от това развитие. АИК предприе стъпки за събиране на тези пари и изглежда, че ние сме се справили успешно”, каза тя.

Говорителят каза, че намаляването на неплатените сметки се дължи на намаляването на таксите за електроенергия, които са паднали с 20 на сто спрямо миналата година и хората могат да си позволят да плащат минали дългове, както и въвеждането на 4.5 на сто такса върху неплатени сметки през септември 2014 г. и по-лесното за хората да разсрочено плащане.

“Общо 10 000 души дойдоха в АИК офисите през миналата година да направят за споразумение за разсрочено плащане. Повечето от тях не се придържат към това споразумение, но около 3500 души го направиха “, отбеляза тя.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*