Комитетът за изчезналите лица ще разследва информация от вестник Политис

Комитетът за изчезналите лица ще започне процедура в близост до Ася, Фамагуста, където останките на десетки изчезнали кипърски гърци са били преместени и погребани в началото на 1990г. Информацията за масовите гробове в района е на ежедневника Politis. Представител на Комитета Несторас Несторос заедно с журналист на вестника ще посетят мястото и след което ще бъде уведомен и  турския кипърски представител на комитета. След това ще се изготвят документи и разрешителни за разкопките в района. Според Комитета за изчезнали лица, 104 изчезнали лица се търсят в околностите на Ася, от които вече са били идентифицирани останките на 80. Информацията на Politis се отнася за над 100 тела погребани в райони в близост до Ася.

Ако се окаже вярно, това ще потвърди подозрението, че костите на десетки изчезнали лица са били преместени и погребани в началото на 1990г. в района на Ася.

“Ние имаме задължението да разследваме информацията, която получихме и да направим всичко възможно, за да се установи неговата истинност, и това трябва да бъде направено чрез Комитетът за изчезналите лица”, заяви Н.Несторос

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*