Кипър: Инструкции на здравното министерство за пътуващите

Специални инструкции за лица, които са пътували през последните 14 дни

Днес, 10/3/20, здравното министерство издаде специални инструкции за лица, които са пътували през последните 14 дни.

Пътуващите, пристигащи от Хубей в Китай, Италия, Иран и Република Корея, ще бъдат под задължителна изолация и медицинско наблюдение (карантина) в домовете си.

Лицата, пристигащи от другите райони на Китай (с изключение на Хубей), Япония, Хонконг, Германия, Франция, Испания и Гърция, ще бъдат под задължителна самоизолация в домовете си или под  лекарски надзор за 14 дни и трябва да избягват близки контакти и движение.

Пътуващите, пристигащи от Гърция /с изключение на Ахея, Илиас и Закинтос/, Великобритания, Швейцария, Холандия, Швеция, Белгия и Сингапур, ще ограничат движението си до абсолютно необходимото, ще наблюдават здравето си и ще съобщават на личния си лекар за всякакви симптоми.

Властите на Кипър се подготвят за всички възможни сценарии във връзка с разпространението на КОВИД19.

Следващия месец островът се готви да отпразнува Великден, което означава, че събирането на много хора на едно място е неизбежно. Министерството на здравеопазването обяви търг за закупуване на маски и друго защитно оборудване за медицински специалисти, които ще се занимават с потвърдени или съмнителни случаи на коронавирус.

Подробности можете да намерите на https://www.pio.gov.cy/coronavirus/ (на гръцки).

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*