“Кипърска закуска”

karpouziМиналата година стартира една нова инициатива в Пафос и Полис, която цели популяризиране на местни хранителни продукти и специалитети. Тази година инициаторите са решили да доразработят проекта и да го популяризират на целия остров от следващата седмица.

Саввас Малиотис от програмата на КОТ ще покани хотелиери от острова, за да обсъдят инициативата и определят точната стратегия.

“Имахме много положителни резултати миналата година и „Кипърската закуска” се превърна в част от хотелската култура за всичките 17 хотела, които участваха”, каза той.

prw1“Два са основните аспекта, върху които трябва да работим – представянето на определени храни и отчитане на резултатите. За разлика от определението на английска или ирландска закуска, която включва бекон и яйца с малки отклонения, като боб, кървавица или колбаси, Кипърската закуската е по-скоро микс от различни местни продукти. Единственото изискване е, че продуктите трябва да са местно производство, като се препоръчва да са комбинирани в традиционен начин, като халуми и диня, или анари и мед.”cy-breakfast-66llfhart9xx1yn4fw129tqjfp3ug2qm7nmq4v960u6

Комбинирането на храните е важен елемент за насърчаване на туристите да опитват нови неща, които те може да не са виждали преди. Затова програмата инициира изработването на информационни табла, които да обясняват за конкретния продукт, от коя област идва и с какво още може да се комбинира.

Отивайки в някой скъп хотел, може вместо английска закуска, да поръчате Кипърска закуска с ясното знание, че продуктите са абсолютно пресни и местно производство. От програмата са повече от сигурни, че тази инициатива ще се приеме добре от туристите и ще подпомогне малкия бизнес на местните производители в страната.

Оставете коментар

Вашия email адрес няма да се показва


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.